Wysłany: Pią 18 Kwi, 2008 Kilka dni w okolicach Krakowa
Planujemy (z moimi dziewczynami) skoczyć niedługo na kilka dni gdzieś w okolice Krakowa.
W związku z tym mam pytanie:
- co ciekawego, może trochę nietuzinkowego można zobaczyć w tamtych okolicach?
- gdzie można przenocować w przyzwoitych warunkach? Może znacie jakieś godne polecenia, malownicze miejsca?
Na razie obstawiamy wyjazd w okolice Ojcowa, może Ogrodzieńca. Ale może podpowiecie jakieś inne fajne miejsca niedaleko Krakowa (to ważne, bo potem muszę jechać na kilka dni do Krakowa a nie chce mi się dymać przez pół Polski)
Any ideas? I'll be very wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, pomysły...
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Pią 18 Kwi, 2008
ooo to moje okolice
szlak orlich gniazd od krakowa do ojcowa potem dolinki podkrakowskie wszystko na rowerku (wchodzi w gre taka przejazdzka? jakby co to skombinuje jakies bajki znaczy rowery)
pustynia błędowska, ogrodzieniec, czerna to autem
wiecej napisze jutro, bo dzis musze zmykawszy
chetnie pokaze/oprowadze
jesli moze byc z drugiej strony krakowa to
- ruiny zamku w lanckoronie... ale to raczej tylko jakbys przejazdem podrozowal np do wadowic/kalwari
- zamek w dobczycach
- najdluzsza kolej linowa w europie w myslenicach
szlak orlich gniazd od krakowa do ojcowa potem dolinki podkrakowskie wszystko na rowerku (wchodzi w gre taka przejazdzka? jakby co to skombinuje jakies bajki znaczy rowery)
Na rowerku odpada. Znaczy ja bym mógł, ale dziewczyny nie za bardzo
michool_vt napisał/a:
pustynia błędowska,
Byłem dwa lata temu - nic ciekawego, zwykły las
michool_vt napisał/a:
ogrodzieniec,
Yeah, Ogrodzieniec ma swój klimat Podoba mi się tam.
michool_vt napisał/a:
czerna
O, nie byłem tam. Warto? Co tam jest ciekawego? Klasztor? Czy coś jeszcze na co warto zwrócić uwagę?
michool_vt napisał/a:
wiecej napisze jutro, bo dzis musze zmykawszy
chetnie pokaze/oprowadze
Michool, a znasz jakieś fajne miejsca gdzie można przenocować w Twojej okolicy.
Na razie biorę pod uwagę ośrodek Morsko (www.morsko.pl) albo Ostaniec (www.ostaniec.com.pl), bo tylko te znam...
qbus napisał/a:
- ruiny zamku w lanckoronie... ale to raczej tylko jakbys przejazdem podrozowal np do wadowic/kalwari
- zamek w dobczycach
- najdluzsza kolej linowa w europie w myslenicach
będę samochodem, więc w sumie wycieczki, nawet dłuższe, wchodzą w grę
_________________ Poznań: 22,5cm
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Kwi, 2008
sorry anjas za OT ale nie wiem czy wiecie ale michoool bedzie w poniedzialek w warszawie
Poza tym w okolicach wieliczki kiedys kilka krotnie odwiedzałem MEGA AGROTURYSTYKE napewno bys sie wam tam spodobało - cisza spokoj, bardzo dobre warunki, mega jedzenie produkowane przez wlascicieli - tylko musze znalezc wizytówke - a polecam BARDZO BARDZO
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Sob 19 Kwi, 2008
- jak nie byles to warto udac sie na zamek w przegozalach... zwlaszcza jak bedzie
ladna pogoda... widok z tarasu jest rozlegly :) a przy okazji twoje dziewczyny
zjedza dobre lody lub inne grubsze jadlo - http://www.uziyada.krakow.pl/