Na oku mam jedno Cento ktore jest skrojone jakby dla mnie.
Zastanawiam sie tylko nad jego zawieszeniem.
Ma to Cento sprezyny OMP -30mm i amorki Krosno PZM.
O ile o sprezynach wiem ze sa dobre, o tyle niepokoja mnie te amorki i ich zastosowanie na trasy KJS, ktore nie sa zawsze rowne (nastawiam sie tylko na asfalty i place).
Jechalem tym Cento i jest "twardo jak cholera". Pytanie czy taki zestaw zawieszenia nie bedzie powodowal przelatywania nad dziurami, pekania budy i problemow z hamowaniem przed zakretem ?
A moze lepiej wymienic te amorki na jakies bardziej "cywilne" ?
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pon 26 Maj, 2008
bież B6 , B4 jest jak seria
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
Drone [Usunięty]
saxorulez napisał/a:
bież B6 , B4 jest jak seria
OK, dzieki
Marcel [Usunięty]
znajmony jezdzi na Krosni i chyba jest zadowolony ale sa MEGA twarde musisz miec to na uwadze ...
Drone [Usunięty]
Marcel 08 napisał/a:
znajmony jezdzi na Krosni i chyba jest zadowolony ale sa MEGA twarde musisz miec to na uwadze ...
Juz jechalem tym Cento i jest naprawde masakrystycznie twardo.
Moje zdanie jako zupelnego amatora jest takie, ze to sie bedzie dobrze nadawac na place dookola pacholkow i jakies KJS na torze kartingowym (sa takie ? )
Na jakies deko szybsze po bocznych drogach juz moze byc nieciekawie przed zakretem, kiedy to trzeba hamowac, a droga moze nie byc pierwszej jakosci.
Są, ale te, w których uczestniczyłem składały się z odcinków na torze kartingowym i na marnej jakości nawierzchniach.
IMO Bilstein B6 (przetestowane na KJS, na torze i na drodze publicznej).
Marcel [Usunięty]
popatrz sobie na wyniki z KJSów zawodnika Dariusz Karamon - fakt faktem,ze darek jezdzi juz jakis czas, poza tym bardzo BARDZO agresywnie i radzi sobie w kazdych warunkach... poza tym mozesz przejechac 1-2 kajtki i sie wtedy zdecydowac a napewno zawsze ktos chetnie to odkupi
Drone [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Maj, 2008
Marcel 08 napisał/a:
popatrz sobie na wyniki z KJSów zawodnika Dariusz Karamon
Rozumiem ze jezdzi na "Krosnie" ?
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Śro 28 Maj, 2008
Drone napisał/a:
no tak
kupuj na tym i zapewne komus to popchniesz i kupisz ewentualnie b6/b8 albo ci sie spodoba i zostawisz
Drone [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Cze, 2008
Marcel 08 napisał/a:
Drone napisał/a:
no tak
kupuj na tym i zapewne komus to popchniesz i kupisz ewentualnie b6/b8 albo ci sie spodoba i zostawisz
Dobra auto kupilem. Na tym zawieszeniu przejechalem 250km do domu i jednak tragedii az takiej nie ma, tzn takie betonu