auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 11 Cze, 2008 Ford Focus ST JAkie opinie ?
HEy jest taka sprawa. Brat strasznie męczy się z zakupem nowego auta I jak to najczęściej wybwa pierwszy wybór jest najlepszy. Koniec końcu trafiło na focusa II ST 2.5 r5 .
W ten weekend wybiera się obejrzeć juz konkretnego. JAkie słyszeliście opinie o tym aucie .
Ja poki co spotkałem się z bardzo pozytywnymi wrażeniami z autem .
Celem tego auta ma byc fajny szybki dupowozik (wersja 5d) Wypady na tor itp raczej odpadają. Auto z takim założeniem ma być kupione.
z minusów jakie usłyszałem to spalanie choć z drogiej strony co się dziwić po turbo benzynie
poza tym niewiele negatywów o tym aucie a zapewne jakieś są , każde auto takowe posiada.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 11 Cze, 2008
Koles ktory ze mna pracuje ma ST, czesto siedze u niego na prawym.
Jak dla mnie bardzo fajny samochod. Ani duzy ani maly a duzo w nim miejsca, szybki, w pelnej opcji pieknie wyposazony.
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008
Na pewno świetnie porwadzący sie samochód, niestety w środku badziewnie plastki, za to fajne fotele Recaro i kiera. Przy zakupie w Polsce polecam dużą ostrożność, bo 95% to rozbitki z szwajcarii poskadane na sztukę. Samochód sam w sobie mało awaryjny, problemów z korozją nie ma.
Silnik żywcem przeniesiony z Volvo nawet metek nie zmieniali. Będąc w kanale człowiek nie wpadł by na to, że to Ford. Jednostka paliwożerna przeokropnie no ale coś za coś. Seria nigdy nie trzyma serii. Dlatego podstawowa mdyfikacja to wymiana IC na coś wiekrzego oraz remap. Tu polecam angileską zabawkę Bluefin (www.mybluefin.co.uk), gdzie można przez złącze diagnostyczne dobić do 300 kucy i 450 Nm.
ktoś na forum już pisal o tym czarnym ze tą czerwoną złączke pod machą
ma nieseryjną i coś jeszcze tam było .
st jest spoko , mnie rażą tylko te srebrne obwodki i całe te szare plastiki wokół halogenów
i tylnych przeciw mgłowych , brzydkie to jest