Potrzebuję przymierzyć dojazdówkę (cienką) do kosza na zapas do mojego C2, żeby sprawdzić, czy będzie sie tam trzymać a nie latac na boki. Chcę zejść z masy, bo pełnowymiarowy zapas waży 15kg.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008
strick napisał/a:
To kup zestaw naprawczy zamiast koła
To swoją drogą. O zapasie myślę w razie zaistnienia sytuacji beznadziejnej typu jakieś większe rozcięcie itd., bo chyba spray nie działa jak mamy wielgachna lochę. A może się mylę.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
na polskich drogach bezpieczniejszym wyjściem jest klasyczny zapas zamiast zestawu naprawczego, który łata tylko nieduże dziury. Czasem niestety można felgę skrzywić, rozciąć konkretniej oponę, a wtedy taki zestaw nie pomoże.
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
bart napisał/a:
na polskich drogach bezpieczniejszym wyjściem jest klasyczny zapas zamiast zestawu naprawczego, który łata tylko nieduże dziury. Czasem niestety można felgę skrzywić, rozciąć konkretniej oponę, a wtedy taki zestaw nie pomoże.
Otóż to. U nas można sobie pozwolić na zdecydowanie mniejszą swobodę. Gdybyśmy mieli drogi, to z przyjemnością pozbyłbym się 15kg balastu A tak próbuję sie pozbyć chociaż kilku. Kilogram do kilograma...
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią 20 Cze, 2008
tejj ale to jest nie rozsadne kosz wazy malo a przez wlozenie kola do bagaznika zamiast do kosza podwyzszyles srodek ciezkosci.... oj doktorku doktorku