Niestety, nie udało się z zaciskami o których wstępnie myśleliśmy i pozostało nam rzeźbienie,ale w końcu udało się zrobić adapter do zwrotnicy w r5(r11,clio I itp itd) pod hamulec 280mm z np clio sport/megane/scenic/laguna I. Tak wygląda adapter -
A tak na gotowo w renault 5 gt turbo (foggi parówa bez mojej wiedzy pomalował jarzmo pod kolor samochodu )
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008
ja mam pytanie z jakiej grubosci materialu jest ten adapter wykonany no i czy na dole kolo dziury na druga srube nie ma zbyta malej odleglosci od brzegu ?
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008
Adapter jest wykonany z mega twardej stali - ciężko się ją obrabiało-szifowało i wierciło w niej.Kubas nie martw się ,wszystko jest zrobione z zachowniem dużego marginesu bezpieczeństwa Narazie hamulce są w fazie testów.
Widze ze zrobilsicie przejsciowke jak moj patetn sie nie uda to sie zglosze
hmmm zobaczymy jak moj patent wyjdzie tez nie obejdzie sie bez obrobki stali ale zobacyzmy nie zapeszam jeszcze ... mysle ze tydzien max dwa i bede mial juz gotowe