auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 23 Lip, 2008 Luźny temat - jakie auto dla kobiety
Słuchajcie tak się już długo zastanawiam, robie różne researche i nie moge dojść do żadnego konkretnego wniosku.
Tak więc przejde do konkretów;
- mamy ~140.000 brutto na samochód
- musi być nowy
- obojętnie diesel czy benzyna
- auto będzie przeznaczone dla kobiety
Ja tak sobie oglądałem różne furexy i jest straszna rozbierzność. Dla przykładu w tej cenie można kupic nowego paska CC 2.0 TSI, można tez kupić BMW 325i, MB C klasę lub wypasioną Lagunę czy Avensisa (Avensis wogole odpada bo stary model ale podaje jakie sa opcje). Dodatkowo dochodzi np Volvo S60 czy jakies inne C30, Golf GTI, CLIO SPORT itd.......
Takze w tej cenie sa albo w sumie fajne BMW w miare standardowo wyposazone albo gorsze klasą auta ale full wypas.
Wczoraj dobilo mnie jeszcze jedno, jest firma która sciąga z US dla przykladu:
MB ML 320 CDI za 164 tys nowy
lub
X5 (silnik niestety benzyna) za 166 tys tez nowy.
Niby nie duzo wiecej ale to juz troche za duzo.
Takze pytanie takie luzno rzucone na forum, jaką opcję wy byście brali pod uwagę ??
wezcie pod uwage ze mamy lato i rwd jest full wypas, ale pory roku w tym kraju sie zmieniaja natomiast jakosc drog niezmiennie pozostaje marna. Dlatego calosezonowo warty rozwezenia jest nowy subaru forester (wyglada calkiem jak czlowiek), wersja exclusive 2.5turbo 230km (7.1 do 100) kosztuje nawet w salonie ponizej 140tys, a pewnie sporo mozna utargowac albo kupic u brokera jakiegos za 20% mniej. W 80% warunkow w polsce takim foresterem sie bedzie szybciej i wygodniej jezdzic niz mesiem czy bmw.
Nowości w E90/91 to m. in.:
- diody w kierunkowskazach (z przodu i z tyłu),
- nowy kształt lamp z tyłu,
- "nerki" z E92,
- nowy kształt maski, zderzaków, progów, lusterek,
- nowy I-drive,
- drobiazgi we wnętrzu.
Nie wiem, czy coś zmieni się w silnikach. Niewykluczone, że będą odrobinę mocniejsze (choć silniki już wcześniej przeszły upgrade, np. 320d miało 163 KM a ma 177 KM).