auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 Laguna vs C270 cdi vs Corolla (?)
Wczoraj wieczorem musialem cos przewiesc na budowe i postanowilem przetargac Lagune.
Jak sie okazalo pozniej wypadl wyjazd do Dzikiego Ryzu itd.... Po kolacji padl pomysl zeby skoczyc do zielonej budki na lody, godzina 20:15 budka juz zamknieta. No to Aga rzuca zebysmy pojechali na chlodna na dobry deser, a ja ze mialem akurat jakas chec to przejechania sie centrum to jade prosto w strone konstytucji a pozniej do marszalkowskiej.
Na wysokosci konstytucji (a wlasciwie to juz troche za, na wysokosci hozej) dojechalem sobie do swiatel i stoje na srodku. Patrze w lusterko a tam z tylu lataja jakies xenony i cos drugiego. Nagla obok z lewej podjezdza czerwona corolla (bardzo ladna fela, gleba, mysle sobie u TS) a z prawej srebrny Mietek na wiejskich numerach. Ja spokojnie zeby nie zauwazyli wylaczylem ASP i czekam spokojnie niby zagadujac do Agnieszki
Oni wysuneli sie tak o pol metra przed moja maske i sobie gadaja (chyba ustalali jak ruszaja). No to ja juz w pelni gotowosci czekam na start. Miech pecha bo akurat na zielonym dobrze ruszylem i na koniec Iki mialem moze z dlugosc przewagi. Z tego co slyszalem to toyka mielila kolami. II i moze delikatnie dalej odjezdam, III a wlasciwie jej polowa i trzeba chamowac przed rondem (przy hotelu forum). Przejezdzamy sobie przez swiatla i jedziemy wzdluz domow centrum, ale juz nie chcieli sie scigac
Merca sprawdzilem, powinien jechac podobnie do lagi. Jezeli chodzi o Toyke to niestety nie wiem co to bylo. Chyba nie byla to TS bo byla 5 drzwiowa a pozatym TS by mnie chyba zjadl.
Pozniej zjadlem sobie lody i dalej prowadzila juz Agnieszka
Chyba nie byla to TS bo byla 5 drzwiowa a pozatym TS by mnie chyba zjadl.
Corolle TS były tez 5d, wiec nie mozna wykluczyc.
Generalnie CTS jezdzi tak jak kierownik ogarnia. Jak ktos potrafi zmieniac biegi to moze w miare rowno powalczyc z CTR, ale jak ktos nie za bardzo ogarnia to i yarisem TS mozna objechać
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 28 Sie, 2008
anjas napisał/a:
Generalnie CTS jezdzi tak jak kierownik ogarnia. Jak ktos potrafi zmieniac biegi to moze w miare rowno powalczyc z CTR, ale jak ktos nie za bardzo ogarnia to i yarisem TS mozna objechać
Z calym szacunkiem ale corolka TS nie ma polotu do clio RS a tym samym lub nawet tym bardziej do CTR`a. Mowie tu o wersji bez kompresora.
Z calym szacunkiem ale corolka TS nie ma polotu do clio RS a tym samym lub nawet tym bardziej do CTR`a.
poważnie??? A na czym opierasz swoje przekonanie? Na danych katalogowych? Jeśli tak, to rzeczywiście CTS nie ma podejścia.
A ja np. widziałem kilka filmów i czytałem trochę relacji z wyścigów CTS z CTR i wcale nie było dużych różnic.
MoRToN napisał/a:
Mowie tu o wersji bez kompresora
Ja też, bo wersja z kompresorem, która była testowana ze dwa lata temu przez kilka polskich magazynów motoryzacyjnych dostawała od prawie seryjnej Corolli TS (zrobiony dolot z tego co pamiętam). Mimo, że moc na hamowni pokazywała 220 koni. Dziwna sprawa, ale tak było. Wyścigów było kilka, ze zmianami kierowców i rezultat ciągle ten sam - kompresor z tyłu.
A co do wyścigów CTR vs CTS to trochę się ich odbyło. Kilka było nagranych.
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008
Jechałem z CTS-em, prowadziłem również. Nawet nie wiem jak wyglądają jego dane katalogowe, filmików też nie śledzę - własne odczucia. Czyto wyjątek egzemplarzu - nie wiem, wątpię.
Corolla TS ma to do siebie, że trzeba się nauczyć nią dobrze jeździć, w odpowiednim momencie zmieniać biegi, żeby trafiać na tzw. "lift". Jak już ktoś opanuję tą sztukę to samochód potrafi zaskakiwać i było to wielokrotnie dowodzone.
Swojego czasu były regularne spoty i ścigania CTR'ów z CTS'ami. I wcale Corolle nie były masakrycznie klepane.
TypeR to zajebisty samochód i naprawdę świetnie sobie radzi, ale Corolla też potrafi pokazać pazurki.
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008
anjas napisał/a:
z tego mozna wyciagnac tylko jeden sluszny wniosek, ze HGT objedzie CTR
...gdyż klepneło Anjasa, seseseese
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Ostatnio zmieniony przez Jakarti Pon 08 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz