Auto kupione w salonie w warszawie w lipcu 99 (rok prod 98) i rzadko w swoim zyciu z warszawy wyjezdzalo.
Stan jak na ten rocznik niezwykly, wynikajacy z przebiegu 113tys km.
Mam cala historie auta, wszystkie faktury zakupu. Faktura zakupu nowego na 200.000zl. Ksiazka serwisowa do przebiegu 75000. Zapasowe kluczyki etc.
Nie znalazlem sladow napraw powypadkowych, wszystkie szyby oryginalne z 98roku.
Naped AWD, mechaniczny ze sprzeglem wiskotycznym. Zasadniczo niezniszalny.
Do auta dodaje: opony zimowe prawie nowe, belki relingow, klocki na tyl ebc green.
Silnik 2.4 lpt (soft turbo) 193 km, 5cylindrow, 20v, po profi programie Rica, przy zimnym powietrzu 230km/ 360NM (mam wykres). Przyspieszenie 0-100 ok 8s niezaleznie od warunkow. V-max 250km/h
Spalanie 9-13 trasa, 11 -16 miasto (zaleznie od trybu jazdy).
Kolor ciemno butelkowy, srodek jasny polskora.
Pelne wyposazenie: elektryka, komputer, tempomat, radio z 2 zmieniarkami i 8 glosnikami, podgrzewane fotele i oba elektrycznie sterowane z pamiecia, dwustrefowa klimatyzacja, felgi alu 16'' volvo, kontrola trakcji, abs, asr, alarm i pewnie cos tam jeszcze.
Wymienione przezemnie rozrzad, klocki przod na EBC green, wszystkie oleje, filtry etc.
Auto nieco siermiezne acz uchodzi za dlugowieczne i niezniszczalne stad jest bardziej poszukiwane niz nastepca. Szczegolnie poszukiwane w tej wersji i z manualem.
Mankamenty: zlazi lakier ze zderzaka przod (raczej wada fabryczna bo zderzak nie nosi znamion naprawy), nie dziala centralny tylnych lewych drzwi, turbina w stanie srednim (mitsu TD04-13g) tzn trzyma parametry ale troche puszcza olej, trzeba powymieniac gumy w wahaczach z tylu (jedna strona), przez co cierpi troche prowadzenie.
Zdjec poszukam, sa na fotkach z lublina z maja jakby co.
cena jaka mnie interesuje to 24tys, ponegocjowac zas zawsze mozna.
Auto mialo byc na lata, ale niestety sie zmienily priorytety.
Rozwaze zamiane np na 120d, 330cd, wrx, 350z, alfe gta i inne dziwo dla kawalera z moja doplata oczywiscie.