auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 [R] Restauracja Polka
Magda Gessler firmuje swoim nazwiskiem coraz większą ilość restauracji. W tą niedzielę miałem przyjemność przebywać w Restauracji Polka - http://www.restauracjapolka.pl/. Jak nazwa wskazuje i wieść po mieście niesie jest to typowo Polska kuchnia w przystępnych cenach.
Zrobiłem rezerwację na 15:00 a ze akurat było zimno i planowany spacer się skrócił byłem przed czasem - pierwszy plus, stolik już czekał.
Miła Pani, podała karty najpierw Paniom (kolejny plus). Otwieram kartę a tam w Polskich daniach:
Zupa Minestronę
Krewetki
Że tak powiem.. nie za bardzo tradycyjna polska kuchnia.
Na 4 osoby zamówiliśmy:
pomidorówki
golonka
schabowy
kurczak faszerowany wątróbkami
sałatka cezar
Pomidorówkę oceniam na 3 w skali na 6, była bardziej śródziemnomorska niż Polska
Golonka zacna - mucha nie siada
schabowy - ładnie wylądal, ale ziemniaczki z boczkiem smakowały jak by leżały już 3 dni w lodówce
kurczak - łądnie wyglądał, mięso bez smaku totalnie... nie wiem czy założeniem było to aby bez smaku mieso łączyć z farszem z wątrobki ale moim zdaniem z dupy to danie
sałatki nie jadłem
Reasumując - ceny za duże jak na pisanie że knajpa ma być tania (do każdego dania trzeba dokładać dodatki co powoduje że z kurczakiem, ziemniakami (suchymi) i mizerią lądujesz w rejonie 50 PLN!)
Wystrój 5/6
Obsługa 6/6
Żarcie 3/6
_________________ when the flag drops the bullshit stops