Jako ze ostatnio nie ma co ogladac z seriali, poniewaz jest strajk scenarzystow, siegnalem po serial Dexter i bardzo polecam. Serial jest mocno popularny w USA.
Serial jest jednym z najlepszych o ile nie najlepszym jaki ogladalem. Zaskakujacy, ma swietny klimat i dobra oprawe muzyczna
Przez ostatnie dni ogladania ledwo sie powstrzymywalem zeby nie obejrzec wiecej niz 1 odcinka dziennie.
Cytat:
Rzecz dzieje się w gorącym, egzotycznym sercu Florydy, Miami, gdzie żyje niepozorny, prostoduszny i przyjacielski Dexter - pracownik policyjnego laboratorium, specjalista od badań śladów krwi w przeróżnych miejscach zbrodni. W rzeczywistości prosty, małomówny facet jest, jak sam siebie nazywa "potworem w ludzkiej skórze". Swoje chore, zabójcze skłonności rozwija w dosyć oryginalny sposób. Tropi a następnie eliminuje podobnych sobie zwyrodnialców dzięki czemu wyładowuje swoje psychopatyczne skłonności a zarazem oczyszcza ulice Miami z wszelkiego rodzaju szumowiny.
Swoje drugie ja skrupulatnie ukrywa przed przyszywaną siostrą Debrą, kolegami z komisariatu oraz swoją dziewczyną, poniżaną w przeszłości przez męża, matką dwójki dzieci. Wszystko się zmienia kiedy w mieście pojawia się seryjny morderca zwany Ice Truck Killer (Zabójca z samochodu-chłodni). Szaleniec zna mroczny sekret Dexa i rozpoczyna z nim swoją własną chorą grę w "zabijanego".
Serial powstał na podstawie powieści Jeffa Lindsaya "Demony dobrego Dextera". O ile sama powieść była czarną komedią tak telewizyjnej produkcji daleko do specyficznego humoru, nawet jeżeli jest to humor czarny. Trzeba jednak przyznać że początkowe epizody to historie pełne ironii, niekiedy zabawne jednak uciekające od komedii. Po piątym odcinku początkowy ironiczny klimat "Dextera" całkowicie zanika by wraz z coraz bliższym rozwiązaniem sprawy Ice Truck Killera przerodzić się w pasjonujący dreszczowiec.
Naprawde polecam, ale obejrzyjcie pare odcinkow zanim ocenicie, bo poczatek taki sredni.
Właśnie kończę 2 serię... Bardzo dobrze zrobiony. Seryjny morderca, tutaj jest bohaterem i najpóźniej od drugiego odcinka zaczynamy go lubić. Poza tym postać ciekawie ewoluuje wraz z rozwojem akcji... Prison Break przy tym to żart.
Polecam.
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008
rekin , uzyj głowy
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Nie 26 Paź, 2008
szukałem na napisy24.pl ale nie ma, jakieś dwie inne strony przejrzałem z napisami, też nie ma...
program którym ściągałem filmy nie znajduje napisów, tylko kilka do 3 serii
więc zapytałem tutaj, jeśli ktoś ma to wysłanie zajmie mu może minute, jeśli nie to poszukam jeszcze