auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Wto 28 Paź, 2008 Probelm z nowym sprzęgłem
Elo!
Jestem mega wqurwiony
Dziś poskładaliśmy do końca Morsa, silnik pracuje jak szwajcarski zegarek, zero nieszczelności itd. itp. Poprostu wszystko poskładane z sercem, ale niestety nie to jest sednem tego tematu.
Zadowolonym wsiadam do Morsa, próbuję wbić jedynkę i zonk - biegi nie wchodzą
Dopiero jak się podpąpuje sprzęgłem zaczynają z trudem wchodzić. Ostatecznie da się jechać ale jest to walka -poprostu masakra.
Podpowiem, że nówka sprzęgło od Radzikowskiego!
I teraz pyt. co s.pierdolił?
Diagnoza mojego mechanika, że prawdopodobnie za grube okładziny na tarczy. Ogólnie sprzędło łapie odrazu od samego dołu.
auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008
Ja walczylem ze sprzeglem od p Radzikowskiego 4mc, 3 razy byla zdejmowana skrzynia (jedeny plus tego to to ze nauczylem sie wyjmowac sktzynie biegow ), jak sie nie slizgalo, to terkotalo. Moja jedyna rada. Jak pojedzies to reklamowac niech sprawdza to srylion/sryliard razy czy jest dobrze i czy jest napewno dobrze.Um nie sprawdzili ze jest ok i po zalozeniu na samochod znow sie slizgalo
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Nie 02 Lis, 2008
Na jakiej licy jest zaklad Radzikowskiego? To tam jest na Pradze taki maly warsztat?
Bo ja tez robilem sprzeglo, przerobil je na spiek. Po 2 tyg jazdy zaczelo mi piszczec przy ruszaniu. Mam wrazenie ze sprzeglo sie nieslizga ale pisk jest strasznie wkurzajacy - zastanawiam sie czy warto bylo sie bawic w regeneracje
_________________ STICAR.pl - Grafika samochodowa
"I couldn't repair my brakes so i made my horn louder"