Wysłany: Śro 12 Lis, 2008 Supersprint czy Peugeot Sport?
A więc czekam na opinie, co lepsze, dlaczego, jaki przyrost mocy itp.
Zastanawiam się nad wymianą wydechu w swoim aucie. Co prawda mam głośny wydech ale to nie to samo. Cały czas byłem za eNkowym Peugeot Sport (bez kata), ale jako że mam okazję zakupic tanio Supersprinta ( <1000 PLN) powstał dylemat - co wybrac?
Panowie, POMOŻECIE ?
EDIT:
Postanowiłem zrobić ankietę. Co Wy byście wybrali, wiem że już pytałem, ale teraz podepszę się dżwiękami, a więc tak:
Supersprint Racing Exhaust:
Peugeot Sport (Scorpion) Exhaust:
Ostatnio zmieniony przez martin.h Czw 02 Lip, 2009, w całości zmieniany 3 razy
Mam jeszcze jedno pytanko. Tylny tłumik byłby taki: 801924 MAGNUM O 100 Natomiast środek myślałem by zrobić bez tłumika: 233002. I teraz pytanie, czy będzie bardzo głośno?
auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
Wymieniłem kolektor, wyciołem kata, środkowy wydech został seryjny (chwilowo) i mam właśnie tego magnuma na końcu. Fajno buczy ale żeby cicho było to nie powiem pytanie co kto ma na mysli mówiąc głosno. Do 3000 jest spoko póżniej ludzie na przystankach obracają głowy
Faktem jest że dolot też swoje buczy.
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce
Powiedz królu złoty co zrobić żeby mieć TAKI SAM dzwięk w 106 to tak zrobie
Dla mnie to jest idealny dzwięk... taki chce mieć.
No macie racje z tym dźwiękiem z pucharowego 206
Ja w 106 rallye zblizyłem się do takiego dźwięku stosując w miejscu seryjnego kata pustu przelotowy tłumik, dalej supersprint krótki, a na końcu sportowy katalizator
Od 3500obr auto zaczyna pierdzieć podobnie do 206, choć to nie to samo jestem bardzo zadowolony z efektów dźwiękowych
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Hmm ja to w sumie jestem słaby jeśli chodzi o porównywanie czegoś co nie jest mi podane na tacy, bezporednio obok siebie, w tym samym czasie i miejscu, ale wydaje mi się ze w ostatnim stadium saxo zowy miało podobny dżwięk, może inni którzy słyszeli potwierdzą, albo powiedza ze powinienem lepiej myć uszy, a tam był przelot bez kata i środkowego i na końcu tłumik przelotowy taki coś a la duży fiat
auto: narazie Ikarus Pomógł: 8 razy Dołączył: 07 Gru 2005 Skąd: Gocław City
Radziu a jakby zrobić coś takiego jak w miejscu srodkowego jakiś nieduży przelotowy tłumiczek a potem prosta rura do końca? o ile mnie pamieć nie myli to w pucharowych 206'kach własnie to tak wygladalo.
auto: narazie Ikarus Pomógł: 8 razy Dołączył: 07 Gru 2005 Skąd: Gocław City
Nie pamietam srodkowego... a taki końcowy z fiata 125p nie bedzie mniejszy?
Mam taki w robocie i jest tylko troche wiekrzy od strumienicy i na przelocie. W niedziele tyram wiec porównam to sobie jak wygląda dokladnie.