Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 [K] Stabilizator tylny do Saxo VTS
Witam szanowne grono.
Ostatnio przy okazji regeneracji (z którą wyszły niezłe jaja, ale to opiszę przy innej okazji) okazało się, że poprzedni właściciel z niewiadomych przyczyn wyciągnął z tylnej belki stabilizator Zatem umiarkowanie pilnie, ale zdecydowanie poszukuję takowego... Może być nowy, używany, obojętne nadający się do dalszego użytku i oczywiście za dobre piniendze
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008
pewnie mu stukał stabilizator bo nieudolnej regeneracji belki i idac na łatwizne ktos mu wywalił zeby sie nie tlukło
jak musisz kupic to kup grubszy, od puga maja chyba 22mm (?) czy jakos , w kazdym badz razie grubsze sa ktores
a gdzie kupic? - czesto chlopaki do rajdowek maja pare stabilizatorow, jak sie gdzies jakas rajdowka srzedaje to moze maja, warto zapytac
Jak zobaczyłem stan belki po zregenerowaniu, to szczerze mówiąc zacząłem się zastanawiać, czy sami jej sobie nie zabrali Tak czy tak, podobno stabilizatora nie ma i muszę się w taki zaopatrzyć zanim zabiorę się za zawias.
To jest na pewno belka, w której kiedys byl stabilizator? Czy, podobnie jak u mnie, po regeneracji ktoś założył belkę która takowego nie miała? Bo jeśli to ta druga opcja to niestety ale będziesz chyba musiał zmienić całą belkę...
Meches twierdzi, że to wersja w której powinien być stabilizator, bo nawet jakieś tam nakładnki były z otworem czyli jak do wersji ze stabilizatorem, a teraz tymczasowo są założone pełne od wersji bez stabilizatora. Nie pamiętam dokładnie jak się ta część nazywa, sorry za łopatologiczny opis
U mnie jak na razie wszystko gra... Właśnie przed chwilą odebrałem sprężynki Eibach i Blinsteiny B6... Także wybieram się do nich na wymianę, ale dopiero jak przejadę 1000 km bo razem z belką robili głowicę... I trzeba będzie ją dokręcić... Także zobaczę jak im przekładka tych komponentów pójdzie... I dam znać...