auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Wto 16 Gru, 2008
Nie koniecznie nie do zdarcia... Były w nich problemy z wtryskiwaczami, ale juz sa fachowcy co regeneruja, wiec luzz.
Sprawdzcie dokładnie blache i ile jest gwarancji, bo czasami ruda sie pojawaiała.
Ale ogolnie niezłe auto, jezeli takiego chce, to bym brał, sasiada wujek ma ten silnik i podobno srednio pali mu niecałe 7l, wiec niezle
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
A jak z rozrządem pompą wodyitp, jakieś koła dwumasowe...? Ja się w ogóle nie znam na dieslach a juz tym bardziej na takiej półce aut.
Tatko miał plana na przyszły rok na nowego Type-r, ale jednak czasami potrzebujemy kombi, cena jest przyzwoita i zaczyna się wahać. Z drugiej strony nie chce kupować czego, na co nie będzie go stać żeby utrzymać to na przyzwoitym poziomie.
170 tyś w takim aucie to pewnie zbliża się termin pierwszej wymiany oleju... to silniki tzw. taksówkowe, wiec przypuszczam, że nie do zdarcia...
tak było ze starymi dyszlami z merca, ale NIE Z CDI
taki przebieg w cdi to nieraz zbliża się termin pierwszej kapy silnika
tak jak napisał Strick poszczały wtryski, które nieraz były tak zapieczone, ze ciężko je było w ogóle zdemontować, mam zioma mechanika, to mówi, ze merc ze starym dieslem jak najbardziej, z cdi, a szczególnie z 220 to nigdy
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
eM napisał/a:
Strick, widziałeś może ten egzemplarz?
ja niczego mądrego nie dodam ponadto co już napisano, o cdi słyszałem różne (czasem mocno nieciekawe) historie, warto wspomnieć, że ten sam silnik (o ile się nei mylę 2148ccm) jest montowany także w sprinterach, gdzie odpowiednio traktowany dożywa długich przebiegów.