auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 17 Gru, 2008 Czym odtluscic szybe ?
Po wymianie nagrzewnicy, przednia szyba wyglada jak tablica do mazania palcem, Przetarlem ja benzyna ekstrakcyjna, ale niestety nie dalo rady. Czym mozna ja dobrze odtluscic?
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Śro 17 Gru, 2008
Izopropanol - (jeśli mnie pamięć nie myli to tak się to nazywa) Bardzo szybko odparowuje, używa się tego do czyszczenia matryc LCD obudów komputerów itp. Mój znajomy używa tego do naklejania folii na pda. Dla pewności zajrzyj do Wiki
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
wiem wiem wiem, będziesz się smiać ale ja zawsze odtłuszczam szybe ( mówie od zewnątrz )
- kup paczke sportów, bądź wiarusów , bądź innych szlugów. 5 sztukw w łape i czyscisz jak szmatką. I tak do wyczerpania paczki
- jabUbłko na pół i wenwętrzną strona nacierasz szybe. Pozniej spłókać, a pestki zjeść.
wiem że to dziwne ale tłuszcz schodzi
do dzieła kamil-rower
Zisico [Usunięty]
Wysłany: Śro 17 Gru, 2008 Re: Czym odtluscic szybe ?
Kamilbike napisał/a:
Po wymianie nagrzewnicy, przednia szyba wyglada jak tablica do mazania palcem, Przetarlem ja benzyna ekstrakcyjna, ale niestety nie dalo rady. Czym mozna ja dobrze odtluscic?
Ale problem masz...
Przecież dobry płyn do szyb i ręczniki papierowe załatwią sprawę.
auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
zisico, uwierz mi ze tego tez probowalem. Chyba ze to nie byly dobre plyny Podobno spirytus medyczny jest bardzo dobry do odtluszczania, wiec jutro bedzie trzeba odwiedzic apteke, o ile taki tam dostane.
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
Podobno spirytus medyczny jest bardzo dobry do odtluszczania, wiec jutro bedzie trzeba odwiedzic apteke
i wylejesz go na szybę? marnotrawstwo!
denaturatu będzie trochę mniej szkoda, tylko ten zapach...
amoniak rozcieńczony tez da rade
Mr Lucky 13 [Usunięty]
Wysłany: Pią 19 Gru, 2008
GeKo napisał/a:
Izopropanol - (jeśli mnie pamięć nie myli to tak się to nazywa) Bardzo szybko odparowuje, używa się tego do czyszczenia matryc LCD obudów komputerów itp. Mój znajomy używa tego do naklejania folii na pda. Dla pewności zajrzyj do Wiki
Geko ma rację - pracuje w fabryce Sharpa i nawet zamiawam Izopropanol (inaczej alkohol izopropylowy). Świetnie nadaje się do odtłuszczania, rozcieńczony może być wykorzystywany jako sprwyskiwacz