auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 14 Sty, 2009
Po dzisiejszym spotkaniu mam nowe wiadomości:
- okazało się że ford Mondeo nie jest oferowany ze swiatlami biksenonowymi (mimo ze na stronie internetowej gdziej tam o tym piszą)
- w tej specyfikacji nie można miec regulowanej wysokości fotela pasażera (a to dziwne bo w opcjach i katalogu forda też taka mozliwosc wystepuje)
- salon przyznał się do błedu pracownika (z czego pewnie wyciągną konsekwencje) oraz poprosił o ugodowe rozwiązanie sprawy
- po zaoferowaniu navigacji oraz 10% rabatu (przez wyżej wymienionego pracownika pseudonim "bląd"), szef salonu przeprosił i zaproponował poniższe opcje oby tylko uniknąc zwrotu samochodu (który absolutnie byłby uzasadniony)
- do wyboru mam następujące akcesoria:
navigacja
alu felgi 16" (do zimówek)
hak holowniczy i jakiś tam zaczep na rowery
bagażnik dachowy + uchwyty do rowerów
bagażnik dachowy + box Thule
lodówka samochodowa
jakieś tam siatki i maty
Powiem szczerze ze początkowo pomyślałem o navi i alu felgach (tyle ze na zime juz kupilem stalówki), i chyba najbardziej rozsądnym wyjściem jest bagażnik dachowy + Thule + uchywty na rowery. Zawsze to można przełożyn na inny samochód a dodaktowo jest w moim przypadku przydatne.
Po otrzymaniu potwierdzenia z Forda oraz moim wyborze sprawa zostanie zamknięta.