auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009
Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!
Jak skrecac na sniegu i czy kazdy samochod potrafi? Bmki o absie chyba nie potrafia, ze wzgledu na brak lewej.
W pon. chyba jednak nabyje jakies zimowki, moze bedzie lepiej.
Ja pierdykam nie moge sie przyzwyczaic do abs'u i 1750kg na sniegu.....
Ten samochod poprostu jedzie prosto
Jezdze jak emeryt po sniegu bo inaczej isc nie idzie!
zaraz zaraz. jak prosto? przecie RWD na sniegu nie da sie prosto.. Czy automat buntuje sie przeciwko power-slajdom??
JIMEK [Usunięty]
kubas napisał/a:
dzis sie troche slizgalem znowu... byl zamiar nakrecenia jakiegos filmiku ale oczywiscie baterie siadly nim sie obeznalem z terenem wiec jest jeden krotki filmik tylko potem jak wyczulem ze moge smialo z duza iloscia gazu jezdzic to byly dlugie fajne slajdy szkoda tylko ze aparat tego nie uwiecznil...
Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej, nigdy nie jezdziłem rwd na śniegu na ostro, ale z obserwacji znajomych to wyglada to tak, ze rwd trzeba wrzucić w zakręt jakimś sposobem, z kiwki, dociążając przód hamulcem, albo w ostateczności w ciasny łuk podciąc ręcznym, no i jak już sie ma ustawione auto w dobrą strone to w gaz i tylne kólka mają pchać auto do wewnątrz.
aha, okej.
Myslalem ze przy lewej w rwd przytrzymam przod i pojde driftem bo inaczej isc nie pojdzie.
Nic, bede probowal, dzieki za info.
p106rallye [Usunięty]
Loko napisał/a:
kej ale to jest rwd tutaj się nie używa lewej
Pamiętam,że czytałem kiedyś chyba w WRC ,wypowiedz Janusza Kuliga na temat lewej i mówił ,że lewej używa od czasów malucha,więc jakiś sens używania jej w rwd jest - dociążenie przodu i pewnie jeśli chodzi o tylne koła działa to jak swego rodzaju szpera.Ja x lat temu jeżdząc maluchem, blokowałem tylne koła( redukując z 3 na 2 ,strzelając ze sprzegła) z wahadła wchodziłem w zakręty
auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Dzisiaj odbyłem mały trening z lewą na śniegu i powiem że zabawa przednia, i nie przypuszczałem że można takie boki zapinać i mieć je pod kontrolą samochodem fwd... zajebioza normalnie
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
wrocilem znowu z upalania dzis caly czas jedynka na odcince i zabawa byla najlepsza jak do tej pory !! Z jednego boku skladam sie w drugi i robie nawrot w okol wyimaginowanego slupka. Wczoraj nie potrafilem zrobic nawrotu ale dzisiaj to wypas wychodzilo i boki tez dlugasne dzisiaj yeah wiecej sniegu ! Trzeba kiedys zainwestowac w przewody w oplocie bo po chwili ciaglego heblowania lewa noga okrutnie przewody spuchly i hamulec sobie wpadl a potem dopiero lapal.
Nox odepnij abs, predkosci mysle za na poczatek pierwszy bieg i kolo 4 tys rpm zeby nie zdlawic silnika przy heblowaniu !
Przy wcisnieciu gazu oczywiscie idzie bokiem.
Ale przy probie dohamowania przed zakretem, samochod poprostu jedzie prosto
Nie ogarniam tej fury nic a nic na sniegu
Zapomnij o lfb w rwd, tylko w sytuacji podbramkowej, ale to polega na czymś innym niż to co rozumiemy prze lfb... Zaproś mnie na testy beemera to możemy znajdziemy lekarstwo