Prywatne i zawodowe życie nowojorskich policjantów opowiedziane poprzez splatające się losy trzech pokoleń jednej z policyjnych rodzin. Jeden z trójki braci- Ray, bada sprawę ujawniającą korupcję w szeregach policji. Kodeks moralny ich rodziny zostanie wystawiony na próbę gdy okaże się, że jednym z podejrzanych jest jego brat.
szczegóły: dramat sensacyjny, USA, 2008, 130 min
premiera, dystrybutor: kino (USA): 24 października 2008, Warner, kopii: 2585
kino (Polska): 9 stycznia 2009, Warner, kopii: 40
reżyseria: Gavin O'Connor
scenariusz: Joe Carnahan
Gavin O'Connor
obsada: Edward Norton jako Ray Tierney
Colin Farrell jako Jimmy Egan
Noah Emmerich jako Francis Tierney JR
Jennifer Ehle jako Abby Tierney
Chris Astoyan jako Rob Beren
Lake Bell jako Megan Egan
Ryan Simpkins jako Shannon Egan
Ty Simpkins jako Jimmy Egan Jr.
Jon Voight jako Francis Tierney Sr
producent: Greg O'Connor
zdjęcia: Declan Quinn
muzyka: Mark Isham
scenograf: Dan Leigh
kostiumy: Abigail Murray
montaż: Lisa Zeno Churgin
Ostatnio zmieniony przez Czw 15 Sty, 2009, w całości zmieniany 4 razy
hmmm analizując twój opis nie wiem czy chcę obejrzeć ten film. targają mną bowiem skrajne uczucia gdyż film jest długi " trwa 2h10min" ale i "bardzo dobry" a jak wiemy to połączenie jest jednakowoż zarezerwowane wyłącznie dla filmów z Bollywoodu
chodzi o to ze jak zakladasz temat, musisz miec cos do zaoferowania - kilka minut swojej pracy, znalesc foty, napisac swoja opinie (do czego sie ograniczyles przy okazji ograniczając i ją). I nie zrozum mnie zle nie chodzi o wklejenie samego linka bo to tez niekulturalne.
przyklad starannie zalozonego tematu filmowego: http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=4395
Aha, jestes nowy, nie wiedziales i za pierwszym razem nic sie nie dzieje pozdr.
auto: narazie Ikarus Pomógł: 8 razy Dołączył: 07 Gru 2005 Skąd: Gocław City
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009
No właśnie... ja też poczułem jakis niedosyt przy zakończeniu.... myślałem, że final będzie inny. Ale ogólnie ostatnimi czasy podchodi mi kino policyjne