Ostatnio w naszym kraju powszechne staja sie nowe radary laserowe, miski w wawie od jakiegos czasu uparcie je testuja.
Co mnie zastanawia to ich skutecznosc.
Pewnego dnia jechalem jagiellonska, jakies 110/60. No i niespodzianka, stoi misiek zlozony do pomiaru i mierzy, mierzy, mierzy... przejechalem i nic. Ok, nie wyszlo mu.
Kilka dni pozniej znowu zapomnialem ze jagiellonska to ich ulubione ostatnio miejsce. Efekt taki ze lecialem samotnie 140-150 i oczywiscie w tym samym miejscu stoi misiek juz wycelowany. Nawet nie hamowalem, pogodzilem sie z 500/10pkt. Ale pomiar sie przedluza, czekam na reakcje psiaka, ten mierzy, mierzy i nic. Psiak odlozyl radar. Co dziwne, jak bylem juz blisko zlozyl sie do kogos innego, 2s pomiar i wyskakuje do niego z lizakiem.
Gdzies czytalem ze w tych pomiarach przeszkadza... brod na samochodzie. Moje clio w obu przypadkach bylo uswinione strasznie, zza szarego pylu widac tylko lampy ktore codziennie przecieram. Moze to sposob na nich
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009
dzik napisał/a:
Gdzies czytalem ze w tych pomiarach przeszkadza... brod na samochodzie.
jedyne wytlumaczenie jakie przychodzi mi do glowy to to, ze wiązka nie odbija sie tak jak powinna poprzez nierowną powłoke ale jesli bylaby to prawda to chyba wykorzystali by BRUD na wojnie zeby uniknac radarow itp
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
a Dzik ma nerwy ze stali - przyspiesza jak widzi radar taka rosyjska ruletka - uda sie , nie uda...
heh, ja mam prosta kalkulacje, jak gdzie jest bezsensowne ograniczenie i lece >50 niz znak pozwala to przyspieszam gdy widze miska. On ma mniej czasu na reakcje a dla mnie bez roznicy i tak wpadam w ostatnie widelki a to czy bardziej czy mniej nie robi roznicy
ja wolę zapłacić a furkę mieć czystą
a poza tym nie mam na koncie żadnego mandatu za prędkość przez ostatnie 6 lat mojej kadencji kierowcy Jeżdżę wolno i ostrożnie.
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009
to dobrze wiedzieć, bo w sumie zacząłem już się tego trochę bać... z tego co mówili działa na dużo większą odległość i jest dokładniejsze... ale jeżeli mają problem z brudem, to tym lepiej dla nas
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY