volvo wszystkie byly w polsce sprzedawane w salonach dosc licznie. W latach 90-tych ogolnie bardzo sie zle mowilo o wlascicielach bmw i meskow wiec wielu zamoznych klientow kupowalo wlasnie volvo. I calkiem sporo jest jeszcze w pierwszych rekach.
szczerze mówiąc jak miałbym wybrać starego merca, starą bejcę albo stare volvo to wolałbym volvo, sylwetka bardziej mi odpowiada, do tego 960 jest zajebiście duże.
no 900 to taki najwiekszy synonim trwalosci w wykonaniu volvo. Widzialem kiedys taka piekna sztuke, w srodku jak nowka, pytam goscia ile najechane ze takie nowe .... 360000
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009
Ja widziałem dwie 960 z przebiegiem 800k!
Jednym od 2 lat jezdzi syn własciciela salonu, ma juz koło 900k i nie miał najmniejszych problemow
Co do tego co Kondzio pokazał, ten model jakos po zdjeciu mnie nie przekonuje:/ Ale kumpel ma 850 kombi z tym silnikiem, ma ja juz przynajmniej z 7 lat i przebieg ponad 300k i nic sie z tym autem nie dzieje, a on nie jest z tych dbajacych o auto...
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
zawias Panowie, zawias! Przecież między oponą a nadkolem by się tico zmieściło...
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Naklejka na klapce wlewu paliwa zniszczyła wszystko...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
p106rallye [Usunięty]
Czterech moich znajomych ma 850/v70 (2xdiesel,2x 2.5 20v),a jeden 960(3.0 24v) i trochę się z nimi najeździłem tymi samochodami. Po pierwsze różni te samochody napęd(przedni 850 tylny seria 900).O dziwo mimo ,że 900 są wieksze z zewnątrz ,więcej miejsca dla pasażerów jest w 850/V70.Seria 850/V70 ma twardszy zawias niż bardziej komfortowe 900-tki. Ja bym polecał jednak v70 - lepsze wykonanie niż 850, ale nie z przedpotopowym dieselem z vw,a z silnikiem 2.5 20v 170KM.Spalanie w mieście z manualem to jakieś 10-11l.Z tego co mi wiadomo są to w miare bezawaryjne samochody,a części do nich nie są drogie.