Filmowa opowieść śledzi początki trwającej od wieków krwawej waśni arystokratycznych wampirów znanych jako Handlarze Śmiercią i ich byłych niewolników Lykanów. W czasach wczesnego średniowiecza, młody Lykan o imieniu Lucian (Michael Sheen) wyłania się jako potężny przywódca i gromadzi wilkołaki, aby powstały przeciwko Viktorowi (Bill Nighy), okrutnemu królowi wampirów, który uczynił z nich niewolników. W walce przeciwko armii Handlarzy Śmiercią i o wolność dla Lykanów do Luciana dołącza jego kochanka, Sonja (Rhona Mitra).
Film wg mnie gorszy od poprzednich części, może dlatego ze byłem z dwoma osobami które na nim ziewały i telepały się na krzeslach jak by miały chorobę sierocą
Sporo walk, cały czas krew się leje, ale w kiepskim stylu, bardziej coca cola niż krew
Zaczyna się całkiem, środek filmu znośny, ale im bliżej końca tym niestety gorze
Mimo wszystko mi się jakoś tam podobał, bo z zasady jestem fanem wszelkich wampirów, wilkołaków itp
Aczkolwiek jeśli ktoś chce wydać na bilety do kina, to niech raczej poszuka sobie czegoś innego, bo nie będąc miłośnikiem takowych postaci, film się zwyczajnie nie spodoba.
Baaaaardzo za to spodobała mi się aktorka grająca Sonję, ale w wydaniu z ciemnymi oczami, a nie niebieskimi
Wielki murzyn też śmieszny, głos jak by mu się powietrze już kończyło na wdechu
ogólnie 6/10 (dla mnie i więcej, ale to jest ocena dla ogółu a nie dla miłośników, bo tutaj inaczej się patrzy na to )