Tytuł: Gran Torino
reżyseria Clint Eastwood
scenariusz Nick Schenk
zdjęcia Tom Stern
muzyka Kyle Eastwood
czas trwania: 116
dyst.: Warner Bros. Entertainment Polska Sp. z o. o.
data premiery: 2009-03-27 (Polska)
Obsada: Clint Eastwood , Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her
Opis:
Walt Kowalski, weteran wojny w Korei i zapiekły rasista z krwi i kości o stalowej woli, żyjący w świecie, który nieustannie ulega zmianom, zostaje zmuszony przez sąsiadów-imigrantów, którzy wraz ze swoją rodziną wprowadzili się po sąsiedzku, do trudnej konfrontacji z własnymi zadawnionymi uprzedzeniami. A wszystko zacznie się od klasycznego samochodu Kowalskiego - Gran Torino z 1972 roku.
Z mojej strony
Zdecydowanie polecam
Eastwood to jednak solidna firma - nie zawiodłem się. Świetne klimatyczne kino, bez zbędnych fajerwerków, oparte na dobrym scenariuszu i bardzo dobrej grze aktorskiej (nie tylko C.E. bo np Ahney Her również świetnie zagrała rolę Sue) do tego okraszony dozą specyficznego humoru - sceny fryzjera powalają .
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Sob 14 Mar, 2009
to jest na dvd i w torencie?? czy w kinie i w torencie??
Owsik [Usunięty]
Janusz napisał/a:
czy w kinie i w torencie??
W kinie dopiero będzie. A w sklepach sieci torrent pewnie już jest
bariii [Usunięty]
Szczerze powiedziawszy nie widzialem ostatnimi czasy lepszego filmu, bardzo ale to bardzo mi sie podobal (widzialem go juz 2 razy) generalnie bardzo mocno polecam ten film
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009
majk ma czarna dupe
Napewno obejrze bo jak sam Key zachwala to trzeba isc
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)