dobrym rozwiązaniem jest jeszcze 13x61 łatwiejsze do zdobycia auto fajnie przyspiesza a jeszcze nie jest max krótko jak na 13x64
a z jakiej skrzyni mozna takie przelozenie zaadoptowac?
Mogę podpytać albo zadzwon sobie do gościa z Baran Auto Serwis on to chłopakom do sprintów montuje, ale z tego co pamiętam to chyba z jakiegoś Partnera to jest.
to jakbys mogl podpytac to bylbym bardzo wdzieczny
auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Pią 31 Paź, 2008
saxorulez napisał/a:
pit,
seryjna docinka jest na 7230 rpm nie mniej nie więcej. Nic się nie może odetkać ani zatkać w tej kwestii z prostej przyczyny. Steruje tym ECU
Nie no spoko, wiem, przecież żadnego kitu nie wciskam.
Zaobserwowałem coś takiego ale w to nie wnikam i nie obserwuje. Może obrotomierz się zesrał albo co. Generalnie beka.
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008
13x61 z tego co mi wiadomo, występuje jeśli chodzi o peugeota tylko w 307 1.6 16v TU5JP4 i to nie we wszystkich ,bo mój stary ma taki badziewny samochód i ma skrzynie BE, a nie MA .
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008
p106rallye napisał/a:
13x61 z tego co mi wiadomo, występuje jeśli chodzi o peugeota tylko w 307 1.6 16v TU5JP4 i to nie we wszystkich ,bo mój stary ma taki badziewny samochód i ma skrzynie BE, a nie MA .
mam teraz takiego zastepczego 307xs 1.6. 16v i skrzynia tam jakas dlugawa jest.
odciecie chyba na 6600 ustawione a na II ce do 95 km/h ciagnie to albo ma glowne
dlugie albo poszczegolne biegi tak wystopniowane. auto rok 2002.
Skrzynia ma oznaczenie CQ16 2222 RN i teoretycznie powinna występować w 307 po FL,ale tak jak wcześniej wspomniałem ja się spotkałem tylko ze skrzynia BE.
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 21 Mar, 2009
Jesteś tego pewny? Pytam, bo już słyszałem od kilku osób, że nie zawyża. Już nie pamiętam dokładnie dlaczego tak jest, ale ktoś mi to tłumaczył kiedyś. 106? Loko? qbus?
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009
Wg tego co kiedyś słyszałem, to jak ktoś przełoży coś co sie nazywa ślimak (nie mam pojęcia co to jest) to wtedy nie zawyża, a jak nie przełoży to zawyża.
Wg mnie u mnie zawyża troche, bo jak jade powiedzmy te 70 na fotoradarze w mieście to mnie wszyscy wyprzedzają
Trzeba to sprawdzić z jakimś giepesem
auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009
U mnie 10 jak w morde strzlił gpsem mierzone. |Sam nie byłem świadomy tego aż pewnego razu z kolesiem z rolki stawałem od 100km. A on mi przez szybe krzyczy czemu cały czas 90 jade
Ponoć ślimak od 1.4 załatwia sprawe - tak czytałem.
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..