Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009
hahaha, anjas masz świetny podpis
a co do filmu, najlepsze jest w nim to, że najbardziej wyciskający moment jest dosłownie 2 minuty przed włączeniem świateł w kinie, więc wszystkie wytapetowane dziewczynki wyglądają...ciekawie
Ja też nie zamierzam o to walczyć. Jak ktoś chce to niech mówi "poszłem", "tu pisze", "piąty luty" itd. Ale jest coś takiego jak Rada Języka Polskiego - składająca się z kilku takich "Miodków" (no może trochę mniej medialnych, choć pewnie nie głupszych), która oficjalnie decyduje co jest poprawną polszczyzną a co nie. I żadne z powyższych przykładów poprawne nie są. Choć oczywiście nikt do pierdla nie pójdzie jak ich używa.
Poza tym nie chce się czepiać i nie zwróciłbym na po "pisze" uwagi, gdyby nie podpis Sharxa - bo mi po prostu to zestawienie się gryzło i pozwoliłem sobie na złośliwość.
Ale i tak szacun dla Rekina za dbałość o język i za próbę walki o poprawną polszczyznę na forach (bo widziałem ,że nie tylko na HH ma taki podpis).
_________________ Poznań: 22,5cm
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009
kurcze, przez ten podpis rozpętało się tu niezłe piekiełko
tylko brakuje k-marta w dyskusji i jego racji
i powiem wam że człowiek się uczy całe życie i naprawdę nie wiedziałem, że "tu pisze" a nie "jest napisane" jest złą formą
osobiście drażni mnie mówienie/pisanie przez niektórych "żem", "poszłem, przyszłem" i inne słowa, które jednoznacznie kojarzą mi się z ludźmi którzy nie myślą co mówią, tylko mówią
także dziękuję za zwrócenie uwagi