ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 [f] Miasto ślepców
Plakatu nie wklejam bo jest beznadziejny
Reżyseria:
* Fernando Meirelles
Scenariusz:
* Don McKellar
* José Saramago (powieść)
Premiera:
* 2009-03-27 (Polska)
* 2008-05-14 (Świat)
Gatunek:
* Dramat / Thriller / Romans
Dystrybutor:
* Best Film
Opis filmu:
W niewyjaśnionych okolicznościach mieszkańcy pewnego miasta tracą wzrok. Nagła choroba rozprzestrzenia się z taką prędkością, że wkrótce porzucone zostają wszelkie próby znalezienia lekarstwa, gdyż każdy kontakt z zarażonym powoduje utratę wzroku. Wśród ludzi wybucha panika. Władze są coraz bardziej bezradne, w obliczu szerzącej się epidemii decydują się odizolować chorych w opuszczonym szpitalu psychiatrycznym i poddać ich kwarantannie. Wraz z gwałtownie rosnącą liczbą pacjentów dramatycznie pogarsza się ich sytuacja. Stopniowo wyczerpują się zapasy jedzenia, zaczyna się walka o władzę. Jeden ze zbuntowanych pacjentów (Gael García Bernal) posuwa się do niewyobrażalnej brutalności stając się samozwańczym przywódcą jednej z grup. Do szpitala trafia także kobieta (Julianne Moore), która pozorując utratę wzroku, postanawia towarzyszyć swojemu mężowi. „Miasto ślepców” to przerażająca wizja apokalipsy, która nagle urzeczywistnia się w bezimiennej metropolii.
Właśnie wróciłem z kina i albo jestem kretynem i czegoś tzn fabuły nie zrozumiałem ale... Takiego gówna dawno nie widziałem. Beznadziejny film nudny jak sto pięćdziesiąt i tylko przez moment coś się dzieje co naprawdę jest nie smaczne i totalnie do dupy. Jeszcze w HELIOSIE znowu bilety podrożały. Szkoda kasy i czasu na ten film. Odradzam!!!
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Mitsubishi Lancer Evolution V
Fiat 127 MkI
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
jeszcze w HELIOSIE
to za czarno-biały odbiór się teraz płaci
Marcel 08 napisał/a:
to za czarno-biały odbiór się teraz płaci
Pytasz czy stwierdzasz?
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Mitsubishi Lancer Evolution V
Fiat 127 MkI
Marcel [Usunięty]
pytam
ale majk chyba też na tym był i stwierdził ze to śmietnik
Marcel 08 napisał/a:
ale majk chyba też na tym był i stwierdził ze to śmietnik
Nieprawdopodobny śmietnik!
Nie wiem ale chyba ktoś kto położył kase na ten film i reżyser byli na moment ślepi jak w filmie i dopiero jak przejrzeli na oczy i zobaczyli to pomyśleli sobie jakimi są kretynami. No ale wtedy było już za późno