Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 wymiana zawieszeni w CTR
siema,
jak zapewne wiecie, mam zamiar wrócić do Mugena w kolejnym tygodniu.
Rozmawiałem z mechanikami w sąsiedztwie mojego domu - chcą 70pln od wymiany jednej kolumny. Przy tym zaznaczają, że nie trzeba potem robić zbieżności.
W AutoWest chcą 122pln i robią po tym pełną geometrię - twierdzą, że jest to niezbędne.
I tutaj pytanie. Czy orientujecie się, która odpowiedź jest właściwa? Geometria, czy inaczej zbieżność, musi być robiona po zmianie kolumn w przypadku mojej hondy?
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009
teoretycznie nic nie powinno sie przestawic, lae zawsze warto zrobić dla swietego spokoju. sporo liczą w zeszlym tyg wkladalem zawias do ctra niecale 1,5 h na lewarku.
i to właśnie słyszałem od mojego mechanika osiedlowego::)
morton - to może sprawdź czy masz jeszcze ten lewarek i 1,5h czasu w kolejnym tygodniu a ja sprawdzę, jaka whiskey stoi na najwyższej półce w sklepie...
co Ty na to??
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009
Lenny jestes w kolejce za mna Ja czekam az Morton powie ''wbijaj" bo mam tez zawias do zalozenia Tylko ze u mnie jedynie tyl jest do wrzucenia. Czy po wymianie amorow bede musial geometrie dupy robic? I tak mam zbieznosc z przodu do ogarniecia, wiec moglbym za jednym machem zrobic;)
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009
tył raczej nie .... jakbyś wymieniał wahacze to zdecydowanie