auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 spowalniacz prędkości
nie wiem kto oglądał dzisiaj fakty ale pokazywali takie smieszne urządzenie ktore przeklamuje predkosc na fotoradarze, suszarce itd......
Podobno to dziala - byly przeprowadzone testy przez Policje. Niestety mandat za uzywanie tego sprzetu moze wynosic do kilu tys PLN. Czy ktos wie cokolwiek na ten temat, ja nie znalazlem nic w necie o tym.
pierwszym nie jestem, a na carbo bywam tylko przejazdem wracajac z 08PSS - takze prosze o wiecej info (jezeli chodzi o plyte to wiem ze dziala , chodzi o ten drugi sprzet - nie mylic z misiem pluszowym)
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009
Badi to jest zwykle urzadzenie radiowe aktywne.
Mierzenie predkosci jest robione zapewne zjawiskiem dopplera a te urzadzenie wykrywa ten sygnal i odsyla zmodyfikowany o duzo wiekszej mocy zagluszajac odbity od twojego auta.
Jest to nie do wykrycia bez specjalistycznego sprzetu z tego powodu ze sygnal jest identyczny jak oryginalny tylko zapewne o wiekszej mocy.
Jak dla mnie to byla kryptoreklama jakiegos typa ktory to teraz sprzedaje a ktory dupczy sie akurat z jakims redaktorzyna z tefałenu.
ja widziałem kiedyś program amerykański jak testowali taki patent z nadajnikiem do otwierania bramy do garażu
umieszczony w zderzaku wysyła sygnał żeby brama wiedziała że się zbliżamy i otworzyła się wcześniej
taki nadajnik skutecznie oszukiwał testowane suszarki, ale czy działa na wszystko to nie wiadomo
na bank nie będzie działało na fotoradary
ja widziałem kiedyś program amerykański jak testowali taki patent z nadajnikiem do otwierania bramy do garażu
umieszczony w zderzaku wysyła sygnał żeby brama wiedziała że się zbliżamy i otworzyła się wcześniej
taki nadajnik skutecznie oszukiwał testowane suszarki, ale czy działa na wszystko to nie wiadomo
na bank nie będzie działało na fotoradary
jak bedzie suszarka to wcisne i przytrzymam guzik od bramy zobacze czy zda agzemin
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009
Sam bym takie urządzenie sobie zrobił gdybym znał f pracy. Mozna zajrzec do historii przetargow i zamowien publicznych, zapewne bedzie w specyfikacji.
Mi narazie to niepotrzebne bo jezdze po miescie 80
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009
podobno na tym urzadzeniu mozna sobie ustawic o ile predkosc ma byc zanizona. Czyli ustawiamy 40 i jak lecimy 100 to na suszarce (podobno nawet na tej laserowej tez) wyjdzie 60
podobno na tym urzadzeniu mozna sobie ustawic o ile predkosc ma byc zanizona. Czyli ustawiamy 40 i jak lecimy 100 to na suszarce (podobno nawet na tej laserowej tez) wyjdzie 60
Wszystko jest mozliwe. Takie urzadzenia sa tak jak napisalem na rynku od lat.
Ale inne urzadzenia czesto odsylaja znieksztalcony sygnal by suszarka wywalila "blad".
Jak bedziesz lecial 150 i psiakowi wyskoczy 50 to na bank Cie zatrzyma i bedzie wiedzial czego szukac, oni doskonale wiedza jakie zabawki sa na rynku.