auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009
A czemu nie pójdzie od razu w tarcze 283mm wentylowaną z 206RC czy C4VTSi do tego zacisk Brembo 4tłoczkowy z 406 coupe 3.0 V6 koszt takiego zestawu wyniesie go około 1000zł. Całość wchodzi na felgę 15"
A czemu nie pójdzie od razu w tarcze 283mm wentylowaną z 206RC czy C4VTSi do tego zacisk Brembo 4tłoczkowy z 406 coupe 3.0 V6 koszt takiego zestawu wyniesie go około 1000zł. Całość wchodzi na felgę 15"
Prawda... choć takie zaciski Bosch'a + tarcze + klocki wyjdą pewnie taniej ale ile taniej to nie wiem.
Na stronie mikody wpisz sobie numer 0544 i wyskoczą Ci wszystkie samochody z których możesz wziąść zaciski - system bosch ,zeby już nie mieszać - http://www.mikoda.pl/publ...?Content=search
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009
Tak sobie myślę i myślę przejście na wentylowane tarcze tylko za wiele nie zmieni wg mnie nic nie odczuje właściciel poza dziurą w portfelu.
Prędzej poszedłbym w dobry klocek, płyn i przewody w oplocie. Szczerze wątpie że tarcza jest tutaj najsłabszym ogniwem.
Tak sobie myślę i myślę przejście na wentylowane tarcze tylko za wiele nie zmieni wg mnie nic nie odczuje właściciel poza dziurą w portfelu.
Poprawi się fading. Nie będzie się tak szybko kończył hamulec. Ale jeśli ma lepiej hamować to musi być lepszy klocek (DS Performace) + wentylowana tarcza.
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009
na pewno wentylowana tarcza nie da tyle co dobry klocek. Mam przykład po obecnym clio i poprzednim tam jeździlem na DS2000 cały czas i dopiero slick był w stanie skończyć hamulec. Na uroczysku mogłem walnąć z 10 kółek i hamulec zawsze był teraz po 2 w clio by padł