kupilem jeden chyba z najlepszych srodków do aktywnej piany bezposrednio od dostawcy zaopatrujacego pobliskie myjnie, niestety moja myjka (taniocha za cos okolo 200 zl z Castoramy produkcji rowniez Castorama) zamiast wytwarzac z pojemnika na detergent piane wytwarza metna wode i za cholere nie myje to tak jak powinno - znajomy na myjni powiedzial mi ze to i kwestia miekkiej wody i posiadania czegos takiego:
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie 19 Kwi, 2009
Do efektu takiej piany po 1 musisz zakupić aktywną piane + zakupić lance z pianownicą .
PS.
Nie myj auta za cześto aktywną pianą jak sama nazwa wskazuje środek jest aktywny fajnie myje wszelkie zanieczyszczenia lecz przy częstym stosowaniu niszczy lakier .
auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Nie 19 Kwi, 2009
piane mam super prosto od profi dostawcy - pieni sie we wiadrze az milo czysta smietana, ale gorzej z nakladaniem jej na auto za pomoca myjki
poczytalem troche roznych forum w uk i tak jak nox piszesz potrzebna jeszcze jest lanca ktora w tym tygodniu mam plan zakupic ... pytanie czy zajdzie potrzeba zmiany myjki bo castoramowa moze nie wydolic
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009
Trudno mi powiedzieć Karcherem nie handluje w ogóle. Jeśli karcher to jakiś wyższy model bo te marketowe za parę stówek to kiła. Wujek ma przemysłówkę Karchera ropniaka i już 20 lat działa.
Niestety jeśli coś ma być dobre to nie może być tanie.
auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009
heh mieszkam obok nich i jestem w ciaglym kontakcie bo pracuje tam moj kumpel oni takie myjki i pianownice maja ale za sama myjke zaplacili kilka tysiecy PLN wiec dla mnie to nie osiagalne
sam natomiast przerobilem troche swoja myjke z Castoramy tak ze pistolety Karchera podejda i zamowilem ta pianownice.. czekam na przesylke i bede robil testy czy 100 bar wystarczy na spienienie piany
i od razu 3 autka umyte w czasie ktory zazwyczaj potrzebowalem na wiaderkowanie jednego
Panowie na aukcjach wszedzie mowili mi ze potrzebna bedzie do tego super myjka za minimum 850zl a okazalo sie ze sprzet za 200zl tez daje w domowych realiach rade i to fantastycznie - oby jak najdluzej
od razu zapowiadam ze w nadchodzacy weekend planuje zrobic maly - bardziej profi - detaling samochodu i umiescic caly proces w foto story ciekawe czy pogoda mi na to pozwoli