auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009
AndreXSi napisał/a:
GeKo napisał/a:
Można ten dodatek normalnie kupić w detalu, Racing też go zawiera tylko więcej niż zwykły Vpower.
Możliwe, ale na bank nie tylko tym sie różnią
PiTT napisał/a:
racing śmierdzi jak rozpuszczalnik
Pięknie pachnie
Pewnie nie tylko tym się różnią ale to jeden ze składników.
Kiedyś zgłębiałem temat paliw ogólnie. I paliwa typu Ultimate Verva i inne bajery to zwykłe 98 właśnie z dodatkami które zawierają tlen w sobie. Ktoś to tłumaczył że tak jest łatwiej uzyskać pseudo oktanowość paliwa. tzn. można to robić na dwa sposoby albo lepiej je destylując co jest droższe lub waląc dodatki co jest tańsze. Czy to prawda nie wiem, ale jakiś tam sens ma.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009
to nielogiczne...
dodająć tlenu robisz takie pseudoturbo ale wartosc opalowa przypadająca na objętość paliwa sie zmniejsza.
Tak naprawde spalamy wodór w silniku, wiec wiecej tlenu to mniej wodoru lub wegla
_________________ Samochody to ZUO!
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Śro 29 Kwi, 2009
Ostatnio zalałem swoje S3 shell v power racing + i naprawdę znacząco lepiej jeździło. Główie tankuje na BP 98 Ultimate i jest naprawdę ok raz nalałem na Orlenie verve i wydawało mi się ze lepsze paliwo niż na BP.
Potem nalałem verve ON i siakoś się auto nie chce na zielonym zbierać i mnie stare BMW leje ale to też może wina że S3 jest wolne albo kierowca też do najszybszych nie należy
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Potem nalałem verve ON i siakoś się auto nie chce na zielonym zbierać i mnie stare BMW leje ale to też może wina że S3 jest wolne albo kierowca też do najszybszych nie należy
To S3 jeździ na oleju napędowym?
AndreXSi [Usunięty]
To dlatego nie chce mu się zbierać
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
AndreXSi napisał/a:
To dlatego nie chce mu się zbierać
Myślisz ze to jest przyczyną? Myślałem że kiepska jakoś paliw na orlenie
martin.h napisał/a:
To S3 jeździ na oleju napędowym?
Była taka limitowana edycja wygląd dokładnie jak S3 skóry recaro i 190k disel. Super na co dzien do jazdy
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
auto: nie mam
silnik:: j.w
moc: w nogachkm Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 13 Cze, 2009
mi to auto najlepiej chodzi na shellu, a przynajmniej mi sie tak wydaje a prawie wylacznie ostatnio tankuje na orlenie wybudowali mi pod nosem i na jakosc paliw nie narzekam choc gaz by mogli miec lepszy bo saxo niechce jechac