auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 kosiarka
Bad-i kosi Geko kosi.... inni pewnie tez wiec prosze o porade :D
dopiero musze zakupic kosiarke bo trawa jeszcze rosnie....
chce spalinowa... ktos cos moze polecic? (traktorek nie wchodzi w gre
(nie mam tyle kasy)) w +- 1k chcialbym sie zmiescic....
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009
ja natomiast sprzedam branzoletke
AndreXSi [Usunięty]
Jeśli masz sąsiadów - okaż serce i nei kupuj żadnego ścierwogówna do koszenia trawy, pozwól jej rosnąć. Chyba że będziesz robił to kiedy wszyscy są w pracy
Masakrycznie wqurwia mnie kiedy w czasie sobotniego odprężenia banda debili odpala swoje pyrkające zabawki i kosi trawkę, bo od zeszłej soboty urosła o 3mm
I ja też koszę. Parę lat użerałem się z elektryczną - zapomnij o takiej (nawet jak jej nie chcesz to i tak zapomnij )
spalinowa jest najlepsiejsza. traktorkiem też próbowałem ale mam za mały plac, żeby kosić traktorkiem więc używam tylko do odśnieżania.
Kosiare trzeba dobrać do tego ile się kosi rocznie i jak duży obszar, czy masz zakamarki (bo za szeroka nie wjedzie wszędzie itd) Co do firm to ja mam taką czerwoną
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
A Adamant obsluguje serwis tych sprzetow??
Jak wyglada temat glowicy takiej kosiarki?
Dolot? Wydech?
Nie mam ogrodka, ale sam sie zaczalem interesowac, takie hobby!
106, polecam firmę http://briggsandstratton.com.pl/ . Mam kosiarkę z silnikiem B&S już drugi rok i nie mam z nią żadnych problemów.
Ktoś mi kiedyś powiedział, że kosiarka spalinowa powinna mieć napęd (jeżeli masz trawnik, na którym są "długie proste"; moja ma napęd) i nie powinna być zbyt słaba (moja ma 5,5 KM i jest OK).
AndreXSi napisał/a:
Masakrycznie wqurwia mnie kiedy w czasie sobotniego odprężenia banda debili odpala swoje pyrkające zabawki i kosi trawkę, bo od zeszłej soboty urosła o 3mm
No wiesz... to akurat jest przegięcie, ale czasami trzeba skosić. Ja koszę jak urośnie tak bardzo, że już trzeba kosić. Np. od ostatniego koszenia minęło niespełna 1,5 tygodnia i już trzeba kosić (właśnie dziś), wszystko przez opady i wysoką temperaturę .
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
106 Również polecam Briggsa. To już nasz 2 w rodzinie, z pierwszym sie rozstaliśmy ze względu na brak kosza, bo było to cholernie męczące gdy po koszeniu jeszcze 2xtyle czasu poświęcałeś na zebranie tego co skosiłeś. Można nie korzystać z kosza jak właśnie Ci trawka urosła 3mm to wtedy pyk pyk i jest naturalny nawóz
Z obecnego Briggsa korzystamy już chyba 9 rok. Olej i ostrzenie noża raz w roku, a kosi raz na 3tyg. po 3-4h non stop więc lekko nie ma
Elektryczna jest dobra jak masz naprawdę mały trawniczek, typu 20x20m. Ja mam 130metrów długości to by mnie chyba pojebało jakbym miał tyle kabla ciągać.