auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 26 Wrz, 2006 Francuski ser vs Japonskie ninja ( x2 )
Siema
Zaczne od tego ze nie jest to opis ze ktos mnie pojechal albo ja kogos. Cel spotkania byl inny.
Ostatnio na spocie scigalem sie z wyrocznia moja , prezesuniem. Scigamy sie od zawsze i i zawsze jest prawie rowno. Natomiast na ostatnim spocie bylo tak:
1.) 1 dla prezesa ( wtf )
2.) 2 dla prezesa ale juz ledwo mi odchodzi
3.) 3 dla mnie , ale to wygladalo tak jakbym wystrzelil z procy albo u prezesunia sie cos zmulilo. Dochdoze go i wyprezdzam az do
4.) 4 tutaj lekko sie oddalam , tak mi sie wydaje.
Lenny slepa kura powiedzial ze podobno 2-3 dlugosci.
Sytucaja dziwna, bo powinno byc kompletnie na odwrot.
Dlatego postanowilem sie jeszcze raz z nim ustawic . Fakt, na spocie spalilem start, ale rto nie jest wymowka.
Ustawilem sie z prezesem i przyjechal piekny carlito nawet.
Pojechalismy w pewne miejsce, pogadlismy, pocalowalismy sie . Carlos powiedzial zebym z nim stana. Wiedzialem ze bedzie masakra .
1 - ja z przodu do polowy jedynki
2 - przed zmiana na dwojek karlos juz spokojnie mnie wyprzedza
3 - na dwojce karlos odchodzi a na trojce juz nie, odleglosc ok dlugosci samochodu marki fso , model polonez
4- szok, doganiam i przeganiam carlita na 4 begu.
do piatku nie doszlismy bo juz nie bylo jak.
Ogolnie w szoku, carita fura zamiata niezle , zawsze od niego dostawalem ( czyli 2 razy jak sie scigalismy)
Z prezesuniem poszlo inadczej.
Od jedynki w sumie prowadzilem ale to dlatego ze dobrze wystartowalem. Do 4 biegu sie scigalismy i ok 2-3 dlugosci.
Kurcze, nie pisze tego zeby jakos oczernic tudziec powiedziec ze carlito i prezes maja wolne fury. Chodzi o to ze mi zaczelo saxo jedzic fajne. Z prezesem zawsze rowno, a z carlitem to masakra byla.
Teraz najlepsze. Podobno marchewy mi strzelają JEA DZIWKO
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Wto 26 Wrz, 2006
wywalilem katalizator i wstawilem jakis tuningowy syf ktory sie nazywa strum-cat zalozylem to zeby mi w srodku nie buczalo za bardzo. Podobno jest to do zwyklej rurki tylko ma o wiele grubsze scianki
auto: Mazda CX7
silnik:: czysty
moc: ze 230km Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 27 Wrz, 2006
Michał napisał/a:
4- szok, doganiam i przeganiam carlita na 4 begu.
co za opowieść, Michał nie przesadzaj bo się kurwa powiesze zaraz.. na 4 było równo i o pare centymetrów się wychyliłeś a ja zaczołem hamować bo się ulica kończyła, ale tak czy śmak po mojej ostatniej modyfiakcji jest jakieś dziwne gówno, bo gtech pokazuje dużo gorsze czasy niż wcześniej !
wcześniej na 400 15,3 teraz 15,7, do 60mph wcześniej 7,2 a teraz 7,45 (mam lżejsze koło i krótsza 3 i 4)
ogólnie jestem wkurwiony jak cholera.
ale.. Michała fura zaczeła już fajnie jeździć ! to trzeba powiedzieć ! !
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
carlose napisał/a:
zamachowe...
mówie że jest jakaś lipa, nie rozumiem tego, będę szukał przyczyny, wyeliminuje usterke i dopiero staniemy na starcie
zamachowe i cały wał też mam wyważone i jakoś mega specjalenj róznicy nie widzę...
wydaje mi się że motor szybciej odrobinkę wytraca obroty..
wiec zapewne i szybciej odrobinkę się wkręca - ale nie jest to różnica zauważalna za pomocą dupy własnej
często wyważenie samego koła zamachowego pogarsza sprawę - bo wał jest do tego nie wyważony (a czy wyważałeś z dociskiem???) bo jeśli wyważenie koła nie pasuje do wyważenia wału to przyczyna jest znana...
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
ARTX [Usunięty]
jesli załozyl firmowe koło zamachowe np. ACT, Exedy itp. to nie ma potrzeby juz wywazac wału.
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
auto: Mazda CX7
silnik:: czysty
moc: ze 230km Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Skąd: Warszawa
saxorulez napisał/a:
zamachowe i cały wał też mam wyważone i jakoś mega specjalenj róznicy nie widzę...
wydaje mi się że motor szybciej odrobinkę wytraca obroty..
ale u mnie nawet nie jest lepiej tylko gorzej !
tzn, gtech podaje gorsze czasy niż wcześniej, może jeszcze nie ogarnołem tego wszystkiego jeszcze... ale jest gorzej !