szczerze mówiąc szału nie ma - wszystkie projekty są poprawne i estetyczne, ale nie oszałamiające
Wiem czego Ci brakuje:
A tak serio: nox, o czym ma być ten portal dokładnie? coś o kobietach będzie? jak tak to może spróbuj ubrać logo w jakiś kontur ciała kobiety albo coś w tym stylu. Ma przyciągać uwagę już na wstępie, jesteśmy (jako faceci) wzrokowcami i na ten bodziec najszybciej reagujemy. Na razie jest zupełnie bezjajecznie, nie zwróciłbym uwagi na takie logo
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 10 Sie, 2009
Bez urazy, ale moim zdaniem logo jest słabe. Takie nijakie, bez wyrazu, bez emocji, nie reprezentuje sobą żadnych wartości które np. chciałby nieść serwis, nie trafia raczej w gusta (przynajmniej moje).
Jeśli mogę coś poradzić, to jeśli chcesz ruszyć z tematem na poważnie to zainwestuj choćby 1000zł w dobry design logo, a z pewnością nie pożałujesz. Logo to połowa sukcesu marki. Teraz będzie Cię to mniej kosztowało niż późniejszy rebranding. Uwierz mi, już to przerabiałem.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Wto 11 Sie, 2009
Nox,
Projektujac logo pamietaj, ze starasz sie znalesc jak najprostsza forme dla danego pomyslu.
Podstawowy problem tych propozycji jest to, ze nie znajdujemy uzasadnienia dla danych elementow. Widac ze kat przechylenia napisu "MEN" jest przypadkowy, nie znajduje uzasadenia dla polozenia i wielkosci napisu "space".
Moja rada jest taka: zbadaj jak bardzo mozesz uciac litery w slowie "MEN" aby nadal zachowaly czytelnosc, im bardziej to uproscisz tym lepiej. Aby znak byl bardziej spojny zastosuj jeden font. Uwazaj aby nie powstawaly drobne elementy takie jak:
3 propozycja jest najgorsza, Saxorulez uzasadnil dlaczego.
Jak bedziesz potrzebowal korekty sluze pomoca
_________________ STICAR.pl - Grafika samochodowa
"I couldn't repair my brakes so i made my horn louder"
Ostatnio zmieniony przez The Mc Wto 11 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Mi sie to kojarzy z metką przy dżinsach
MEN SPACE
FART AT WILL
_________________ Samochody to ZUO!
Czesio [Usunięty]
Mi nie podoba się to za napis zlewa sie z tym białym obramowaniem . Wali to po oczach , po za tym trochę przypomina logo ze śmierdziela BOND-a . To jest robione w PS ??
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Poki co mam tylko PS'a mam świadomość tego że w PS nie zaprojektuje loga w krzywych ale i na to przyjdzie czas .
Krytyka jest dobra ,mobilizuje !
Dla osób które pytały co to w ogóle ma być
Przede wszystkim sklep z różnymi akcesoriami ,kosmetykami , bielizną , generalnie dla mężczyzn którzy dbają o swój wygląd .Docelowo mają się tam znaleźć niszowe gadgety elektroniczne itp Docelowy klient to zadany lepiej zarabiajacy mężczyzna w przedziale wiekowym 25-45
ogólnie plan jest taki żeby logo było proste tak aby forma łatwo przyjmowała jakieś dodatki tak aby samo logo mogło sobie żyć łatwa zmiana tła itp tak aby to miało ręce i nogi sama grafika docelowo ma być jasna lekka ale męska !