auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009
Chrzaniu,
Najlepsze ciastka, ciasta i desery są w "Słodko Słony" na ulicy Mokotowskiej róg Kruczej - jest to knajpka Geslerowej - więc wiadomo, że musi być na bogato i baardzo dobrej jakości.
Kolejna knajpka z deserami której jeszcze nikt nie polecał to "Pędzący Królik" na ulicy Moliera 8. Desery są super, ciasta też baardzo dobre i generalnie takie dość przyjemne nowoczesne miejsce.
Jeszcze jedno miejsce to na ulicy Nowy Świat w sąsiedztwie Beer Hale jest piekarnio/cukiernia francuska (nazwy nie pamiętam), jest dosć drogo, ale mega kultowe miejsce, ja uwielbiam ich pieczywo oraz rogaliki francuskie z migdałami
Najbardziej polecam Słodko Słony
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
W pedzacym kroliku mi sie nie podoba,a ta ciastkarnia na nowy swiecie fakt pyszne ma wypieki - bylem tam w sobote - ale raczej nie jest to miejsce zeby usibsc z rodzicami
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
PieQt napisał/a:
Michael Moran - plac Piłsudskiego - bardzo ekskluzywna restauracja - dobre desery, starannie przygotowane. Sorbety najlepsze w wawie
równie miło, trochę przystępniej cenowo - Słodko Słony róg mokotowskiej i kruczej - chyba najlepsze ciasta w wawie, lody też są
jeśli chodzi o same lody, bez względu na wystrój, to Hogan Danz i Calypso na Chłodnej
Ziom Michael jest drogi w pyte, co nie zmienia faktu ze creme brulee ma najlepszy jaki w zyciu jadłem.
Słodki słony tez bym polecił - placki ziemniaczane ze smietana i kawiorem kopią po jajkach
Lody to tylko Chłodna
Marcel [Usunięty]
Vlodarsky napisał/a:
jazzy ludzie napisał/a:
Häagen – Dazs ?
aha i znowu jakaś teoria
mi smakują dobre lody... czasem na starówce, czasem w cukierni w łomiankach, czasem w cukierni na bemowie a nawet w mcdonalds z polewą czekoladową. Chyba jestem mało trendy, jazzy... znowu czuje się zacofany... te lody coś tam robią, że pała staje czy coś ?
założe się, że jak bym dał wam loda mojego z cukierni w Łomiankach i z Grycana i z tego Hagen Waffellen to byście nie znaleźli różnicy...
żadna teoria ..... tylko fakt niby kulka kosztuje 8zł ale to takie 3 za 2zł np. u Grycana po 2 stronie N.Ś. nie chodzi o trendy sredni a musza cos robic ..?? sa smaczne moze masz dobrego loda marku ale to komu innemu oceniac
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
ja gorąco polecam i popieram miejsce zaproponowane przez Rudego
qchnia jest mistrz.. i jakas taka spokojna, wyciszająca atmosfera tam panuje
tylko musi byc pogoda bo z wewn raczej ciezko bedzie sie delektowac mistrz widokiem..
to co mnie kiedys tam dziwilo to to, ze raz trafialo sie na mega lazy obsluge a innym razem 110% ideal..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.