Potrzebuję przedostać się z Dolnego Śląska do Sądu, do Białegostoku. Tak się składa, że chyba nie ma innej drogi aniżeli przez Wawe. Mógłby ktoś polecić jakiś dogodny/szybki/bezproblemowy przejazd w niedzielne popołudnie?
zakładam że wjedziesz od Janek do Wawy - walisz w lewo do centrum
więc jedziesz sobie Al. Krakowską cały czas prosto, mijasz MediaMarkt po lewej, jedzie cały czas dalej aż dojedziesz do skrzyżowania z Łopuszańską i skręcasz w lewo - poznasz bo będzie to pierwsze skrzyżowanie z wiaduktem
jedziesz Łopuszańską cały czas prosto aż do skrzyżowania z Al. Jerozolimskimi i tutaj w prawo
mijasz jeden wiadukt i dopiero za drugim wbijasz się na prawy pas żeby skręcić łukiem w lewo Armii Krajowej / Trasa Toruńska
poznasz bo z prawej strony będzie Blue City - ogólnie jak zobaczysz już Blue City to ustawiaj się na prawym pasie bo z drugiego od prawej można właśnie wjechać na Trasę
teraz najnudniejsza część, cały czas jedziesz Trasą - przejeżdżasz przez Wisłę, w tym momencie jesteś na Trasie Toruńskie i nadal prosto, cały czas prosto
po prawej będziesz widział różne centra handlowe, najlpierw z Leclerciem a potem duże M1
uważaj bo przed Leclerciem na Trasie Toruńskiej jest fotoradar - ale będzie oznaczenie
jak dojedziesz do końca to po prawej będzie M1 a Ty uderzasz w lewo na Marki - dalej już wg. mapy
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009
ja to bym troche inaczej pojechał niż pitt jak juz mamy być dokladni.
jak wjedziesz w jankach to prawda jest taka że możesz cały czas jechać prosto i nigdzie nie skręcać. PKT kontrolne dla ciebie
1. po lewej stronie Media Markt i burger king - dalej prosto
2. pod wiaduktem - dalej prosto
3. troche dalej juz blizej centrum - po prawej przy rondzie hotel III sobieski, DALEJ PROSTO
4. juz centrum - po lewej piękny gierkowy dworzec centralny, a po prawej hotell marriot - dalej prosto
5. bedzie rondo w centrum wawy - prosto
6. następne rondo z palmą - dalej prosto
7. most
8. rondo następne ,tutaj musisz w lewo
9. I teraz dojedzając do dużego skrzyzowania skręcisz w prawo.
Tyle. Musisz non toper jechać prosto dopiero jak przekroczysz most to na rondzie w lewo, i na następnym skrzyzowaniu w prawo i dalej walisz prosto aż wyjedziesz z wawy
Wawa będzie pusta, wiec sobie możesz śmignąć przez centrum, bez kręcenia. Poza tym, nadasz szyku
tu się trochę zagubiłem bo z tego co wiem Gotti chce jechać do Białegostoku a nie do Lublina
"
6. następne rondo z palmą - dalej prosto
7. most
8. rondo następne ,tutaj musisz w lewo
9. I teraz dojedzając do dużego skrzyzowania skręcisz w prawo. ''
za mostem skręcając w lewo przy dawnym "Stadionie" wyjedziesz przy Grochowskiej, tutaj powinieneś w lewo skręcić i przy dworcu wileńskim w prawo na Marki
wg. mnie zdecydowanie szybsza i równiejsza będzie moja propozycja
p106rallye [Usunięty]
Temat Białegostoku ,ale także innych Wyszkowów ,Ostrołęk,Łomż i innych zadupi wałkowałem setki razy i nauczony doświadczeniem mam swoją trase ,która oszczędza mi wiele nerwów w stosunku do wcześniej zaproponowanych.Pierszszy wariant- Wjeżdzam w Jankach na al.Krakowską - skręcam od razu w prawo przez Falenty,Łady ,Dawidy dostaje się na Puławską(tu musiałbyś się posiłkować GPS trochę to skomplikowane ) pózniej Puławską w stronę centrum i za Ursynowem skręcam w prawo, w Dolinę Służewiecką w kierunku Trasy Siekierkowskiej .Jest druga możliwość znacznie prostsza dojechania do Trasy Siekierkowskiej ,ale na Al.Krakowskiej można trochę czasu spędzić nawet w weekend.Drugi wariant - Jedziesz Al.Krakowską prosto i na drugich światłach za Okęciem skręcasz w prawo na ulice Hynka .Jedziesz cały czas prosto Hynka przechodzi w Sasanki ,później Marynarską,mijasz po lewej stronie Galerie Mokotów jedziesz dalej prosto Al.Wilanowską i dojeżdzasz do Al.Sikorskiego na której skręcasz w lewo i zmierzasz już w kierunku Trasy Siekierkowskiej ( na GPS wstępnie możesz sobie wpisać np ulicę Marsa). Tu oba warianty się łączą.Jedziesz Trasą Siekierkowską w kierunku wschodnim . Później musisz się kierować na Rembertów (ulica Marsa).Z ulicy Marsa skręcasz w lewo na Żołnierską (trasa numer 631).Później jedziesz prosto ok 10km i zjeżdzasz w prawo na krajową 8 kierunek Białystok. Może to wygląda trochę skomplikowanie ,ale mają GPS'a wpisujesz sobie w Jankach ulicę Marsa w Warszawie,a na ulicy Marsa wpisujesz już Białystok i po sprawie.
wszystko się zgadza, ale to jest trasa nieco bokiem
dobra jak są korki, ale w niedzielę koło południa nie sądzę że będzie trasa torunska stała
poza tym, tam na palcach jednej ręki możesz policzyć światła, cały czas jedziesz, więc po co krążyć?
wpisz sobie na viamichelin.pl trasę z janek do białegostoku - będzie to dokładnie opcja nr 1 którą podałem
http://www.viamichelin.pl...009&indemnite=0
w ciągu tyg. oczywiście bym Ci tej trasy nie polecił bo wszystko stoi
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Obie trasy są dobre
Obie znam jak własną kieszeń
Przez toruńską meksyk jest czasem na odcinku od mostu do kerfura,
Przez siekierki moze byc troche przyciupane na marsa.
Zdecydowanie mniej stopów jest przez siekerki bo nie musisz przebijac sie przez Marki gdzie światła są co 30m. Z drugiej strony trasa toruńska począwszy od ronda zesłańców syb. daje Ci szybki przelot na bardzo długim odcinku.
Dlatego mowie - obie traski sa dobre, ta przez siekerki jest bardziej urozmaicowa i w dalszej czesci ma wiecej zieleni (teraz żółci)
Co do postu p106 - Rembertow to dzielnica Warszawy
_________________ Samochody to ZUO!
p106rallye [Usunięty]
eM napisał/a:
Co do postu p106 - Rembertow to dzielnica Warszawy
Nie napisałem ,że nie jest
W Markach te światła są tak jak mówisz co 30m i w dodatku nie zsynchronizowane.Raz jechałem wariantem zaproponowanym przez PITTa tam ok 22-23 wracając z Białego i myślałem ,że mnie popierdoli.Zresztą w mojej propozycji ,jazda Marynarską jest też mocno weekendowa,bo każdy warszawiak wie co się tam dzieje w tygodniu.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
W tygodniu w godzinach szczytu to trzeba wawe omijać szerokim łukiem
_________________ Samochody to ZUO!
p106rallye [Usunięty]
Tym szerokim łukiem jest trasa numer 50 zwana też południową obwodnica Warszawy.Niestety żeby tam jechać trzeba mieć anielską cierpliwość i jakieś 300 KM pod maską ,żeby wyprzedzać bezpiecznie Łotewskie ,Białoruskie ,Litewskie Tiry.