auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Sob 21 Paź, 2006 wydechu mi trzeba, wydechu...
Więc mam pewien zgryz: mój pug (przypomnę: 205 gti 1.9, głowica porobiona cokolwiek, wałek dość nieseryjny, zestrojone to wszystko, indakszn kit ) ma czym wessać, ale wyssać już niebardzo... Rozważam 2 opcje: kupienie kompletnego układu supersprinta (koło 2000 za całość, czyli kolektor + ruuuuura + tłumik na końcu) albo zrobienie gdzieś u nas.
Supersprint:
+ wiem co to jest
+ na pewno nie jest to jakiś wymysł pana tadzia (jak, nie przymierzając długo, magnetyzer)
+ miałbym supersprinta
- jest liczony pod seryjny silnik (+ pewnie opcja na lekkie mody typu dolot czy cóś), mój już troszkę odseryjniał
Viga czy inny MG:
+ byłby policzony pod mój wałek + mody w głowicy
+ od razu bym miał wykres z hamowni i byłoby wiadomo na czym stoję
- troszkę się boję druciarstwa i "obliczeń" typu 65mm będzie dobrze, bo taka nam rura została
- stary kolektor zdeka się zdezelował, więc dojechanie pugiem byłoby kłopotliwe, a supersprinta zamawiam, odbieram i zawożę mojemu mechanikowi...
Co o tym myślicie? Może coś innego gotowego, ale co, gdzie i za ile?
Bierz ziom magnexa od lukasza sprawdzony w klubie ja tam sobie chwale. Nie glosny nadaje sie do jazdy na codzien leb nie peka no i motor ladnie sobie oddycha. Pozdro
Em ziom ja jeszcze nie mialem przyjemnosci przejechania sie z toba kiedy nastapi ta obiecana chwila ?
Wysłany: Nie 22 Paź, 2006
nie ma tak lekko - magnex jest od 84 i bez kata - to jest układ do jetronica, czyli nie ma miejsca na lambdę
deal z supersprintem (czy czymkolwiek innym kupionym normalnie) jest taki, że biorę na firmę brata i odliczam vat - w sumie SS wyjdzie mi ca. 1600, choć faktycznie magnex chyba byłby ciekawszy...
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
siema
ja mam magnexa od lukasza na raty i powiem tak ze wstrasznie mi sie podoba.
Dzwiek ( nie jest calibrowy ) , wyglada, wykonanie jest profesjonalne, tak powiedzial adas ( adamant ) a to cos musi znaczyc.
Pozatym tak jak napisal eM, odchodze mu chodz tu nie ma szalu, macius niedlugo wywstroi swoja hanie .
dla mnie tylko i wylacznie magnex
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
a co za problem wspawać mocowanie dla lambdy ?? co do wydechów magnexa czy supersprinta to moge powiedzieć tyle co zasłyszałem zato MG znam i robią naprawde świetne wydechy ale przypuszczam ze jak ma byc z kolektorem to niestety wyjdzie drożej niz magnex albo SS. za kompletny wydech składajacy się z kolektora i np 2 tłumików musiał być dac odpowiednio ok1500zł + ok 1500-2000zł Mg zrobiło się strasznie drogie choc jak masz zdolnośći można znimi mocno ponegocjować powołać się na jakis ludzi (tak jak ja to zrobiłem) i mieć wydech za relatywnie przystępne pieniądze:)
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 23 Paź, 2006
to moze i ja dodam swoje 5:
gdybym mial mozliwosc (oczywiscie finansowa), do francuzow pakowalbym tylko DEVIL'a. Wiadomo ze dziala od dawna najlepiej w tych markach a wydech jest kultowy.
D E V I L
Wysłany: Pon 23 Paź, 2006
dajcie spokój z devilem:
520.07 € kolektor
229.10 € tłumik pierwszy
199.83 € tłumik końcowy
:566:
saxorulez - mógłbyś nieco rozwinąć myśl z lambdą - jak to ma niby działać?
mam nadzieję, że na fakturze nie musi być napisane nic ponad "układ wydechowy magnex" :556: