Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 śruby do stalówek - jakie?
szybkie pytanie
czy do stalówek można użyć stożkowe śruby z alu?
słyszałem różne opinie
wiadomo że kulistych do alu się nie stosuje, ale czy można użyć te ze stożkiem do stalówki?
pa
Nie można, bo można koło zgubić - sam widziałem taki przypadek!
a czym się różnią stożki w feldze alu od stalu ? ja jeżdżę na felgach aluminiowych ze śrubami od stalowych felg. Kwestia tego jaki jest otwór w feldze a nie od czego jest to śruba.
auto: E39 523i
silnik:: 2,5
moc: Ile Pan Bóg Dakm Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Skąd: ŚwiątyniaOpatrzności
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009
jest różnica - nie wiem jak to się nazywa ale do alusów jest inny kształt czopa czy jakoś tak. W micrze urwałem tak śrubę. Od alusów zamontowałem do stalówek.
jest różnica - nie wiem jak to się nazywa ale do alusów jest inny kształt czopa czy jakoś tak. W micrze urwałem tak śrubę. Od alusów zamontowałem do stalówek.
napisałem to właśnie
do alu - stożkowe
do stalówek - kuliste
dobra ustalmy raz na zawsze
do alu - stożkowe
do stalówek - kuliste
koniec rozmowy, można zamknąć
zamówiłem
Nie e e
jozekrj napisał/a:
widocznie jest skoro potrafi urwać się kolo albo felga stalowa potrafi pęknąć przy gnieździe śruby
Jak jest założona śruba stożkowa od felgi stalowej do gniazda stożkowego w feldze aluminiowej ? tym rozumowaniem felga aluminiowa urwie się też na tej śrubie od alu (o ile wogóle jest inna...)
W citroenie C5 są takie same do jednych i drugich...
auto: E39 523i
silnik:: 2,5
moc: Ile Pan Bóg Dakm Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Skąd: ŚwiątyniaOpatrzności
Wysłany: Śro 14 Paź, 2009
Vłodi, nie wiem, ale porównujac obie śruby jest róznica. Każdy wulkanizator to samo gada, że róznica jest i własnie o te czopy pasujące do gniazd. Ja ujebałem srubę i powiedzieli mi, że jak się jeździ na śrubach od alusków to tak się ma