auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009
206gti Art luxusowe oczywiście jak jest na nie zapotrzebowanie jest o wiele łatwiejszym rynkiem w porównaniu do produktów tanich gdzie panują nieco inne prawa rynku
auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
iQ... napisał/a:
Myslalem ze ludzie w PL lubia sie lansowac
To prawda - ale nie mają kasy.
Oszczędzanie dwa tygodnie na koszulkę lacosty za 380 zł i potem paradowanie w niej po centrum handlowym w niedzielę - jest dla mnie smutne.
Poza tym ja mam dość sceptyczne podejście do takich firm. Ja poprostu nie zapłacę 380 zł za polówkę - wole kupić polo za 100 - 150 a resztę dać na inny cel. Nie kupię też okularów za 500 zł. Już tak jakoś mam.
Ja zawsze czekam na wyprzedaże, i kupuję rzeczy za max kilkadziesiąt zł. Chyba, że coś potrzebuję na już, to wtedy jestem skłonny wydać więcej.
Według mnie pomysł jest dobry, jeśli można kupić coś taniej to po co przepłacać. Jedynie co mnie martwi to kupowanie przez net'a. Ja wolę daną rzecz przymierzyć, nie żebym nie wiedział jakie rozmiary noszę, ale producenci często nie stosują się do danych wymiarów, czasem sweter z kolekcji x jest większy niż ten z kolekcji y (ten sam rozmiar).
Ja zawsze czekam na wyprzedaże, i kupuję rzeczy za max kilkadziesiąt zł. Chyba, że coś potrzebuję na już, to wtedy jestem skłonny wydać więcej.
Według mnie pomysł jest dobry, jeśli można kupić coś taniej to po co przepłacać. Jedynie co mnie martwi to kupowanie przez net'a. Ja wolę daną rzecz przymierzyć, nie żebym nie wiedział jakie rozmiary noszę, ale producenci często nie stosują się do danych wymiarów, czasem sweter z kolekcji x jest większy niż ten z kolekcji y (ten sam rozmiar).
popieram dzialanie, choc jeszcze jest opcja przymierzenia w sklepie i zakup przez net.
a co do dzialalnosci, wg mnie pomysl zajebisty, bo niektorzy maja mega cisnienie na markowe rzeczy a nie maja kasy na nie. naprewno jest taka luka w firmach handlujacych.
zreszta nie ukrywam ze gdy faktycznie kolega pokaze opcje zakupu fajnych ciuchow za -50% sam sie chetnie skusze;D
Oszczędzanie dwa tygodnie na koszulkę lacosty za 380 zł i potem paradowanie w niej po centrum handlowym w niedzielę - jest dla mnie smutne.
Poza tym ja mam dość sceptyczne podejście do takich firm. Ja poprostu nie zapłacę 380 zł za polówkę - wole kupić polo za 100 - 150 a resztę dać na inny cel. Nie kupię też okularów za 500 zł. Już tak jakoś mam.
mam tak samo jak ty to że mnie stać nie oznacza zaraz że muszę to kupić. pradoksalnie najwięcej wylansowanych to tacy, których de facto wcale nie stać
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
206 Gti napisał/a:
Poza tym ja mam dość sceptyczne podejście do takich firm. Ja po prostu nie zapłacę 380 zł za polówkę - wole kupić polo za 100 - 150 a resztę dać na inny cel. Nie kupię też okularów za 500 zł. Już tak jakoś mam.
Dobrze że nie wszyscy tacy są
Generalnie rynek produktów luksusowych jest bardzo ciekawy , Opakowanie ,otoczka i marketing ale nie ten standardowy(tutaj fajnie można wykorzystać szeptany ) jest najważniejszym elementem wyjątkowość unikalność , serie limitowane długo wymieniać .
Najlepsze jest w tym że często wcale nie płacimy za jakość czy precyzje ale za czyjś pomysł i chęć uczestniczenia , bycia w "elitarnym gronie" Mnie to kręci właśnie od tej strony