Tak jak nox napisał: im większe ET tym koło bardziej schowane do wewnątrz nadkola. ET, czyli offset felgi. Zobacz sobie tu: artykuł. Ważne jest ET, ale także szerokość felgi, no i wysokość opony. Te 3 elementy wpływają na to czy będzie ci obcierać czy nie.
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Śro 01 Lis, 2006
nox napisał/a:
to wszystko zalezy moze pasowac 46 a moze ci juz obcierać o cos
Rudecki napisał/a:
z wiekszym ET bedzie gorzej wygladac )
Dzieki wielkie, te dwa argumenty mi wystarczają, olewam te felgi mimo ze 20zł za sztuke 14' szukam orginalnego ET wkońcu na zime nie moga az tak mocno sie koła chować żeby auto jak totalna taczka wyglądało
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
ja na twoim miejscu nawet bym poszukal z mniejszym ET. w moim VW seryjne ET jest 36 ja mam 18 i 7cali felga.. I musze powiedziec ze o wiele polepsza wyglad jak kola sa mn. rowno z blotnikami. Wtedy nawet stalowa felga moze wygladac lepiej.
to wszystko zalezy moze pasowac 46 a moze ci juz obcierać o cos
Rudecki napisał/a:
z wiekszym ET bedzie gorzej wygladac )
Dzieki wielkie, te dwa argumenty mi wystarczają, olewam te felgi mimo ze 20zł za sztuke 14' szukam orginalnego ET wkońcu na zime nie moga az tak mocno sie koła chować żeby auto jak totalna taczka wyglądało
Chłopie załóż do Lupo 13" RSL-a i zobaczysz jak to będzie wyglądać. No i zawas troszkę w dół. Będzie pięknie.
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Poszukam stalówek z mniejszym ET ew plan minimum to seryjne 36, na sobote mam opony zamówione więc musze się spinać bo zaczął u mnie właśnie śnieg padać
Co do RSLi są ładne ale ja mam parcie na rajdówke (co prawda z lupo jej nie zrobie bo silnik nie ten) ale chetnie przygarnąłbym jakieś OZ czy compomotive czy speedline