Panowie jak to jest, bo w dniu wczorajszym po raz drugi na przestrzeni miesiąca widziałem auto RHD zarejestrowane na nowych blachach w PL .... czy idzie na jakoś na mienie przesiedleńcze czy można już rejestrować ale z kierą po prawej?
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 Re: RHD zarej. w PL
Marcel 08 napisał/a:
Panowie jak to jest, bo w dniu wczorajszym po raz drugi na przestrzeni miesiąca widziałem auto RHD zarejestrowane na nowych blachach w PL .... czy idzie na jakoś na mienie przesiedleńcze czy można już rejestrować ale z kierą po prawej?
Podobno można wystosować sprytne pismo do ministerstwa chyba Transportu(chyba!) i jeżeli dobrze to uargumentujesz to dostaniesz pozwolenie .
Z tego co się orientuję to pismo do ministra można argumentować np. tym, że to np. jakiś youngtimer / limited edyszon i przekładka zbytnio ingerowałaby w jego charakter / oryginalność / wartość / etc.
Marcel 08, najlepiej będzie jak złapiesz na mieście drajwera takiego zarejestrowanego u nas RHD i wypytasz go o wszystko. Dodam, że mnie też to interesuje także działaj .
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009
rajt
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009
Gaydek napisał/a:
Z tego co się orientuję to pismo do ministra można argumentować np. tym, że to np. jakiś youngtimer / limited edyszon i przekładka zbytnio ingerowałaby w jego charakter / oryginalność / wartość / etc.
Facet zarejestrował , Opla Vectre B (anglika) w polsce , z tego co z nim rozmawiałem jako uzasadnienie podał ze mieszka w polsce to pracuje w angli i auto z kierownica po prawej stronie ułatwia mu poruszanie sie , poza tym ze w Polsce ubezpieczenia sa tańsze . Ale to było ponad 3 lata temu wiec wszystkiego juz nie pamietam