Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 [Książka] Co byście polecili na długie zimowe wieczory?
Myślę, że taki temat nam się przyda. Możnaby tutaj przedstawiać jakieś ciekawe, warte polecenia książki. Z chęcią bym coś teraz poczytał, a zabardzo nie wiem co. Interesuje mnie coś w stylu thriller/kryminał/dramat, ważne aby wciągało. Może ktoś czytał ostatnio coś wartego uwagi?
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009
harlequin tez jest dobry... wszystkie części
tzn, ja nie czytałem, ale pamiętam ze moja mama czytała wiec coś w tym musi być
rabarbar [Usunięty]
Marek Krajewski-wszystko!!!
Ostatnio czytałem Pilipiuka "Czerwona zaraza",rewelka zbiór opowiadań,zresztą wszystko tego goscia mozna w ciemno polecic(choc to inny gatunek niz Ciebie interesujący)
Teraz jade "Piatą kobiete" Mankela-szwedzka klasyka kryminału
Ostatnio jest renesans kryminału,co bardzo mnie cieszy,wiele ciekawych rzeczy sie ukazuje i w dodatku mozna je kupic w dobrych cenach
aha,polecam jeszcze "Cień wiatru" Zafona-jest tam wszystkiego po trochu-krymi,thriler,romans,bardzo wciągające i ciekawe
auto: rdzivic
silnik:: półtora litra
moc: teraz juz brak km Pomógł: 36 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Skąd: uć
mam krajewskiego "glowa minotaura" na biurku. zajme sie nia po trylogii o reynevanie sapkowskiego, ktora zreszta polecam, jak i inne ksiazki tegoz autora.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
jeśli literatura nie ma być jakaś superambitna, ale ciekawa - mogę polecić cokolwiek Wiktora Suworowa - to były radziecki szpieg, który mieszka teraz na zachodzie. W swoich książkach bardzo interesująco opisuje jak wyglądał od środka sowiecki system.
rabarbar [Usunięty]
"Głowa.." jest ostatnia z serii,i chyba jedna z najlepszych.z Sapkowskim zatrzymałem sie na "Wiedzminie",fajnie gosc pisze ,chyba bede musial odnowic znajomosc
Też mi siada... Mi nawet przypadł do gustu Milan Kundera,ale ciężko się go czyta.
Poza tym polecam książki naszych forumowiczów:
"Rally driving na wygnaniu" Marcin Kolasa
"Zdrowa podłoga, a sztuka karate" Marek Włodarski
"Bumar dla początkujących" Michał Stępniak
" Postawiony czy opuszczony, kołnierzyki w koszulkach polo" Marcin Mrożek