amochód Daewoo Nubira kupiony w 1999 roku w polmozbycie w Krakowie. Wersja 1,6 16V SX LPG Wagon czyli kombi.
Homologacja ciężarowa (pelne odliczenie VAT od paliwa!!) lub osobowa. Mam do auta luzem kratke, w dowodze wpisane auto ciezarowe. Jak potrzeba to mogę tez mieć zaświadczenie o zmianie na osobowy.
Pierwszy właściciel, regularnie serwisowany.
Wyposażenie:
- elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- podgrzewane lusterka (chyba cos się zepsulo i nie grzeja)
- centralny zamek
- poduszka powietrzna
- radio
- immobilizer
W ostatnim roku w aucie zostalo wymienione bardzo wiele czesci, wszystko zawsze na najlepszych możliwych:
Zawieszenie:
- przód amortyzatory Kayaba gazowe – 900zl
- tyl kompletne kolumny zawieszenia, oryginalne GM-Daewoo – 600zł
- zmodyfikowane wachacze przednie, koniec z ciagla zmiana tulei (najwieksza wada fabryczna nubiry) – 600zł
- wszytkie końcówki, drążków kierowniczych, stabilizatora (całkowicie metalowe, o wiele trwalsze od standardowych) – 500zl
Hamulce:
- przod tarcze oryginal GM-Daewoo + klocki ferrodo premier (najlepsze dostępne do nubiry) – 400zl
- tyl bebny, szczeki, cylinderki, linki recznego – 400zl
Silnik:
- kable i swiece Bosch, nowa cewka oryginał GM-Daewoo (a nie niby oryginal DAC z allegro) – 500zl
- nowe pierścienie, panewki, uszczelniacze, uszczelka pod glowica, kompletny rozrząd, wszystko najlepsze jakie da się kupić – 2500zl
- oczywiście filtry itp.
- tłumik srodkowy,
- tłumik koncowy
- nowa chlodnica, oryginal GM-Daewoo
- alternator (pelna regeneracja)
- rozrusznik (pelna regeneracja)
Dodatkowo z tego co pamiętam:
- mechanizm zmiany biegow
- wysprzeglik
Reszta podzespołów mechanicznych w stanie dosc dobrym.
Auto jest troszke poobcierane, poobijane – obcierki na parkingach, rysy itp. Z kilku metrow wyglada bardzo dobrze. Jak potrzeba jakies konkretne zdjecie to proszę dac znac.
Srodek auta w stanie wmiare ok, bagażnik dosc zniszczony… tapicerka nie poprzepalana, nie przetarta
Z minusow to na pewno tylna wycieraczka (standard w Nubirach kombi), centralny zamek nie podpiety… wiecej sobie nie mogę przypomnac… jak cos pytac o wszystko, nie mam nic do ukrycia!!
Auto od kilku miesięcy stoi i jezdzi sporadycznie tylko po to żeby się nie zastalo:]
Instalacja LPG BRC JUST – w chwili obecnej odpieta, auto było slabe na gazie, a od 2ch lat robi bardzo male przebiegi wiec jezdzi tylko na benzynie i tylko z BP.
1.
co do przebiegu to nie wiem jaki jest:D naprawde nie pamietam:D:P licznik byl kiedys zmieniany,ale nie pamietam ile mial stary, a ile nowy jak go zakladalem
2.
modifikator moge dolac zwyciezcy aukcji
3.
gwint do nubiry latwiej dostepny niz do astry:]
pierwszy z brzegu to k-sport:]
4.
tak na wyrazowie upalalem:D ale wtedy byla przed remontem silnika i zwiasu... ale i tak najgorzej mi nie poszlo:D:P startowalem ja tez na cwiare na modlinie, bemowie w maslowie, wysoka 17ke robila, ale wtedy jezdzila jednak troche lepiej:P startowalem w kreciolkach rally krakow, i ogolnie tego typu imprezach amatorskich:D:P na dakar nie dotarlem:D
ale jako kibic byla kilka razy na rajdzie polskim:] i jak byl w dolnoslaskim i w mikolajkach takze:D:P
z osiagniec to 2x na chorwacji i sciagnalem na lince nexie z gdyni po tym jak wyzionela ducha na spocie w gdansku
5.
sprzedam za tyle za ile bedzie, ale nie przypuszczam zeby bylo mniej niz 3000:P
6.
jak ktos szuka mozliwie taniego, sprawnego kombi z homologacja to naprawde mozna zobaczyc:]