Dzis startuje rajd Monte Carlo, w zasadzie startuje to za duzo powiedziane, odbedzie sie tylko prolog ktory ustali kolejnosc startowa do 1 etapu.
Jutro zawodnicy odrazu zostana rzuceni na gleboka wode gdyz beda mieli przed soba w petli 2 odcinki 27 i 46 km.
Patrzac na foty z zapoznania obsawialbym na zwyciezce ktoregos z finow tj. Haninena albo Hirvonena (tutaj niewiadoma jest samochod) jednakze podobno warunki na trasie sie diametralnie zmieniaja, przyszlo ocielenie i snieg schodzi z odcinkow.
Po raz pierwszy w histori Eurosport bedzie transmitowal na zywo WSZYSTKIE odcinki specjalne rajdu, poczatek jutro o 11:45 na eurosport 2. Dokladny harmonogram czasowy dostepny jest na stronie IRC a dokladnie -> http://www.ircseries.com/...ts/tv.times.pdf
ja mam wolne takze 3 najblizsze dni spedzam przed TV
oczywiscie trzymamy kciuki za nasze zalogi tj. Kubica/Gerber i Ryznar/Jucewicz
Fajnie, że to już dziś Monte to jednak klasyk, na który zawsze się czekało z niecierpliwością, nowy sezon, nowe zespołu itp.
A tymczasem występ Fiest stoi pod znakiem zapytania:
Cytat:
Według plotek z Monte Carlo, Fordy Fiesta S2000 mogą nie zostać dopuszczone do startu w inauguracyjnej rundzie IRC. Samochody nie przeszły w pierwszym podejściu BK1.
Zabrakło pełnej dokumentacji świeżo homologowanego (zaledwie w zeszłym tygodniu) auta. Trwają gorączkowe rozmowy z organizatorami. Jeśli nie uda się dopełnić formalności, M-Sport poprosi, aby Mikko Hirvonen pojechał przynajmniej w charakterze zerówki.
fajnie jechal haninen, oby wytrzymal tempo, w tamtym roku gdyby nie kapec bylby zwyciezca rajdu, w pierwszej parti z tego co bylo widac w tv mocno sie slizgal tracil chyba 8 s na pierwszym miedzyczasie potem musial mocno przyspieszyc.
Bryan zjebal dobor opon, jak sam przyznal zalozyl slicki bo myslal ze beda lepsze warunki, nie wiem czemu oni to zle przetlumaczyli.