auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
w sumie to się nie znam ale kiedyś gdzieś słyszałem, ze w świecach kilku elektrodowych iskra jest słabsza niż w świecy jedno elektrodowej z doświadczenia mogę powiedzieć ze na pewno było czuć różnice w Simsonie enduro a xsi to chyba podobna konstrukcja bo tez taka awaryjna
p.s Wieloelektrodówki są ulubionymi świecami "gazowników" (to by tłumaczyło emo martynke), zresztą ostatnio zauważyłem ze gazownicy to specyficzna grupa klientów, wszystko wiedza najlepiej i jak się na coś uprą, to nie ma bata
agentczor [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
A co dziwne między takimi świecami ja czuje różnicę z poziomu kierowcy...
Autodata poleca do clio inne świece a katalog NGK inne. Także wylądowałem kiedyś z dwoma kompletami NGK - zwykłe V-line i jakieś3 elektordowe NGK...
Powiem szczerze że w połowie trasy zmieniałem świece np i różnice w pracy silnika odczułęm - o osiągach mówił nie będe bo wąrtpie by coś zmieniło...
panowie pomocy pug zaczal palic od wczoraj paliwo w ilosciach conajmniej 20 na 100 obstawiam ze to swiece bo na wolnych poprychuje i przy takiej samej predkosci obrotowej rozniez prycha. Jedyny plus to taki ze przy schodzeniu z niecalych 5 tys na trojce do okolo 4200 wali taka marchwia, a raczej kula ognia ze widze ja we wstecznym wewnetrzym lusterku
Jakie swiece do 16v polecacie? Tylko powaznie pytam!!!!