Wysłany: Śro 03 Lut, 2010 Czy Skarbówka może mi zaszkodzić?
Zwolniłem nianię ze skutkiem natychmiastowym niezadowolony z tego co zostało nagrane na dyktafonie. Nic strasznego, ale wystarczająco, aby przechylić szalę po poprzednich jej wybrykach (temat rzeka).
Niania (młoda osoba - 26lat) grozi mi, że jeśli nie wypłacę jej dodatkowych pieniędzy ze względu na zwolnienie bez wypowiedzenia - weźmie wydruki z banku i pójdzie do Skarbówki.
Umowy na piśmie nie było, spisałem tylko jej dane, dotychczas płaciłem jej do ręki, dopiero ostatnie 2 miesiące dostała przelewy ( pracowała 6 msc). Zawsze zatytułowane po prostu "przelew".
Pytanie do kogoś kumatego w tych kwestiach - jest się czego obawiać? Macie znajomka, kogoś z rodziny z Skarbówce?
Pękać?
Z góry dzięki
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Śro 03 Lut, 2010
Odprowadz do skarbowki to na co maja na Ciebie haka + odsetki i spij spokojnie.
Ostatnio nas tak szantażował synek któremu wynajmowalismy mieszkanie.
Co prawda inaczej to zalatwilismy.
btw. Piotrek Piequt pewnie sie szeroko moze wypowiedziec.
jesli nie ma umowy jakiejkolwiek o dzielo czy zlecenia czy cokolowiek. moze Ci na pukiel naskoczyc w skarbowce, przerabialem juz temat u siebie w biurze, jak naszego podatniki straszyla osoba wykonujaca prace nie zwiazane z jego dzialalnoscia bez umowy, bodajze chyba ogrodnik.
jedyne co, to taka skarga/zazalenie moze spowodowac, ze jesli np. prowadzisz dzilalnosc czy cos mozesz miec kontrole ktoregos z organow.
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010
zefir napisał/a:
jesli nie ma umowy jakiejkolwiek o dzielo czy zlecenia czy cokolowiek. moze Ci na pukiel naskoczyc w skarbowce, przerabialem juz temat u siebie w biurze, jak naszego podatniki straszyla osoba wykonujaca prace nie zwiazane z jego dzialalnoscia bez umowy, bodajze chyba ogrodnik.
jedyne co, to taka skarga/zazalenie moze spowodowac, ze jesli np. prowadzisz dzilalnosc czy cos mozesz miec kontrole ktoregos z organow.