auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010
Sprawdź czy przypadkiem komp stacjonarny ktory jak domyslam sie jest polaczony kabelkiem do routera - czy nie lata 10tką zamiast 100-tką. Moze tak być przez uszkodzony kabel utp.
sygnał na obu kompach max - 94% coś w kompie stacjonarnym który jest za ścianą. na obu kompach ten sam antywir avast. szyfrowanie tak jak wspomniałem z hasłem. z tego co kojarzę to na ruterze jest chyba b/g - w sensie ten mix ustawiony właśnie. kurna - w zasięgu jest jeszcze z 6-8 innych sieci wifi - czy to może mieć wpływ np. jeśli pracuą na tym samym kanale ? lub czy szyfrowanie to wep2 może tak mocno spowolnić kompa stacjonarnego który jest już leciwy (athlon xp na k400) ?
_________________ 0-1
Ostatnio zmieniony przez Stf Pią 05 Mar, 2010, w całości zmieniany 2 razy
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010
Przy szyfrowaniu WEP2 może być dużo błędów sprzetowych dlatego tak wolno idzie.
Znaczy ogolnie standard G słabo sie nadaje do danych strumieniowych.
Przełącz szyfrowanie na WEP i zobacz czy pomoże
Sprawdz poziom sygnału poniżej 40% bedzie juz obcinac przepustowość
Jesli proste zabiegi nie pomoga jedyne co zostaje to kablel albo jakis 2/3 antenkowiec w standardzie n
ruter był w g jednak. zmieniłem kanał z 6 na 13ty bo tak jak wspomniałem sporo sieci w zasięgu i.... i transfer wzrósł jakoś 5 krotnie... plik 130mb w 2min. jest git.