auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Muzykant, Jakby Ci to powiedzieć, wrażliwy strasznie jesteś. Nikt z chłopaków nie zamierza Cie nawracać czy coś w tym stylu, żartują z Ciebie bo nie zaprzeczysz że gaz w aucie typu HH to jednak nie ten kierunek. To tak jak kiedyś w Rollsach nie było diesli i chyba dalej nie ma.
Zresztą tu kazdy z każdego troche żartuje, ale to powinienś zauważyć jesli obserwowałeś forum wcześniej.
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Muzykant, dla mnie wyglada to tak, jak bys pryszedl do mojego domu i zaczął sie tu rzadzic....
Tu jest tak, wiec sie przyzyczaj, albo....
Ja miałem gazownie i nie wiem czy bym zaryzykował jeszcze raz...
auto: bmw 318ti
silnik:: m42b18
moc: 140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Lut 2010 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010
strick, a ja znam wiele osób które mają już n-ty samochód na gaz i zero kłopotu, to tak jak z innymi rzeczami robiony przez druciarzy nie ma prawa działać, a jak fachowo założony to hula
auto: Cayane
silnik:: Tuaregoa
moc: np 182km Pomógł: 16 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Skąd: Warszawa
Nie mogę się wypowiadać za intencje kolegów, ale ja napisałem swój post poważnie i szczerze. NIE STAĆ mnie było na jazdę na gazie w Matizie, więc zrezygnowałem. Może dla Ciebie będzie to zderzenie z rzeczywistością, jak dla mnie kiedy zacząłem to kalkulować!
Kiedyś znajomy mówił, że gaz jest dla bogatych, albo tych co nie czują większych kosztów w kredycie i zupełnie nie mogłem się z nim zgodzić. Teraz wiem, że całe te LPG to idealny produkt dla biedniejszych krajów Europy, gdzie każdy stara się 'oszczędzać'.
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Pewnie zgadzam sie, wiesz... moj samochód o któy mowie i tak dobrze, ze jezdził jak ja go używałem
Wszystko zalezy od tego, czy auto sie nadaje do gazu, jak jest to zamontowane i jak użytkowane
_________________ ...
Muzykant [Usunięty]
Moze gdybym nie mial stycznosci z autami na gaz, to bym sie w niego nie pakowal, ale w domu sa 2 auta, jedno jezdzi na gazie lat 10 i nic w nim sie nie dzieje, silnik ma 200kkm i jest igla, ba powiem wiecej auto jest na 2 genie !!
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Muzykant napisał/a:
silnik ma 200kkm i jest igla
jak igła, to biorę!
agentczor [Usunięty]
średnica wydechu= ¼ średnicy penis + ɳ* 3
Muzykant napisał/a:
gaz jest takim samym paliwem jak PB
Ja nie słyszałem o wypalonych zaworach, pękających kolektorach na PB
Za to na własne oczy widziałem zawory z e39 2.8 kolegi po pół roku jeżdżenia na pięknie wystrojonej sekwencji. Miałem przyjemność poczuć na własnej dłoni ciśnienie na 2 cylindrach uciekające w dolot...
Pozatym mam jeszcze jedną teorię Gdyby nie było LPG część osób których nie stać na jazdę na benzynie nie miała by samochodów - mielibyśmy mniejszy ruch, mniej dziurawe drogi i mniej wypadków
Ostatnio zmieniony przez agentczor Pon 08 Mar, 2010, w całości zmieniany 2 razy
auto: bmw 318ti
silnik:: m42b18
moc: 140km Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Lut 2010 Skąd: Poznań
agentczor, jeśli dasz zbyt ubogą mieszankę to też można usłyszeć ale tak jak pisałem to jest tylko i wyłącznie głupoty montera a nie gazu samego w sobie, co więcej przy prawidłowo dobranej instalacji i regulacji temp spalin jest podobna.
sorki że tak spamuje na ten temat ale ostatnio go zgłębiłem z ciekawości bo nie lubie jak mi się wciska kit, zdziwili byście się do jakich wozów wiara zakłada gaz,AC Schnitzer wypuścił BMW na gazie i lata jak ta lala
Ostatnio zmieniony przez kaziu1985pn Pon 08 Mar, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Muzykant [Usunięty]
A wiesz z czego to sie bierze czy nie ?? bo jesli nie to zapraszam do nauki a potem do dyskusji... zegnam..