Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupie zaciski+jarzmo-Lucas (Bosch) pod tarcze 266mm...
Autor Wiadomość

jarek-malopolska 
smolarek strzelił 2 bramki portugali

auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km

Wysłany: Pią 12 Mar, 2010   Kupie zaciski+jarzmo-Lucas (Bosch) pod tarcze 266mm...

Tak jak w temacie, prosze o pomoc w znalezieniu zacisków do Saxo pod tarcze 266mm, najlepiej Lucas, ew. Bosch.. Szukałem w swoich okolicach to zamiast tego znalałem Brembo 3.0 V6 a coś pod 266mm niet.. Jak by ktoś miał jakieś info to prosze, w małopolsce myślę, że sam bym sobie odebrał, a dalej to ogarnałbym jakąś wysyłkę.. z góry dzięki za pomoc...oczywiście pom leci jak ktoś pomoże w zakupie ;)

p106rallye
[Usunięty]

Wysłany: Pią 12 Mar, 2010   

http://www.allegro.pl/lis...=p&string=xsara
Jakieś 60% odpowiada kryteriom - Lucas / Bosch na zacisku jest napisane 54(wielkość tłoczka)

jarek-malopolska 

http://www.allegro.pl/ite..._hamulcowy.html czyli np. TO! Sorki że tak pytam ale poważnie co jak co, temat odpowiedniego doboru zacisków mnie przerasta.. :/ Dlatego prosze o pomoc... I rozumiem, ze oprócz zasicku tak jak to w temacie o hamulcach pisze należy kupić jarzmo.. ?? jak ono wygląda, widzę, ze tu jest komplet więc pewnie i ono jest na zdjęciu.. ?? Tu mam w sumie bardzo blisko więc chętnie bym odebrał osobiście.. A czy mozna gdzieś sprawdzić jakiej firmy był zacisk w Xsarze I 1.9D (bosch, lukas, ate) ??

Przem_106 
kluseczek

auto: Peugeot 206 RC
silnik:: 2.0
moc: 177km

Jarek, a dlaczego nie brałes tego Brembo?

jarek-malopolska 

Szczerze nie chce się bawić w przekładke hamulców na zimę na serie/lub zmianę felg i opon na zime na 15" :/ wydaje mi się, że mija się to z celem, i ze 266mm na dobrej tarczy i klocku bedzie dawało rade.. Co do tych Brembo które znalazłem u siebie na szrocie, oglądałem je, dałem info na forum, znalazł się chetny na nie wiec pojechałem zrobić fotki tych zacisków i powiedziałem ze na 99% bede po nie na drugi dzień, więc panowie je odkręcili z Mc-persona i położyli w biurze dla mnie.. Przyjechałem po nie dopiero po dwóch dnich, jako że mieli je trzymac dla mnie jeden dzień od razu na drugi ktoś sie z rana trafił i je zgarnał... Nawet domyslam się kto mógł to zrobić z mojej okolicy...

p106rallye
[Usunięty]

jarek-malopolsk napisał/a:
I rozumiem, ze oprócz zasicku tak jak to w temacie o hamulcach pisze należy kupić jarzmo.. ?? jak ono wygląda, widzę, ze tu jest komplet więc pewnie i ono jest na zdjęciu.. ??

Jarzma na szrotach, najcześciej nikt nie odkręca od zacisku - jest komplet.
jarek-malopolsk napisał/a:
A czy mozna gdzieś sprawdzić jakiej firmy był zacisk w Xsarze I 1.9D (bosch, lukas, ate) ??

G.... na tym zdjęciu widać. Najlepiej tam zadzwoń ,albo maila napisz - może żeby podesłał trochę fotek. 1.9 D może mieć 247 ATE i 266 Lucas ;)

jarek-malopolska 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010   

jutro z rana dzwonie żeby odczytał czy to ATE czy LUCAS, a najlepiej wziął i zemierzył średnice tarczy, jak 266 to naginam tam ile fabryka dała..tym bardziej że jadąc od siebie bede leciał odcinkami rajdu subaru/krakowskiego wiec i droga minie przyjemnie :devil: Dzięki p106rallye :pom:

Odpowiedz do tematu