bede kombinowal mniej szablonowo...
-a forester? legacy? 4x4 na zime miodzio. co prawda do banki sie mieszcza tylko te slabsze ale... przynajmniej sie nie pozygasz jak z oktawia i laguna... forester 160KM 88tys PLN! ten 230KM juz 130k PLN. Legacy 165KM 99k PLN...
-albo moze freelander? diesel 104tys! te 4 sam dorzucisz
-troche nudniej accord? 155KM 89k PLN
- mondeło 3.0 v6 105k PLN +200KM albo diesel 155KM 89k PLN
- c5 - co jak co ale to sa chyba najmiekksze auta na swiecie - jak kanapa
- a3 sportback? diesel 100kPLN
ale wiesz cooo? jak mowisz ze $$ serwisu nie gra roli to ja bym pewnie poszedl po 159 diesel 150KM 99kPLN... przynajmniej bedzie dbac nie tylko o cialo a i o dusze.
nie wszyscy wiedza ale 3tygodnie przed kupieniem miniaka chcialem 147 po lifcie... ale zabraklo mocy... a gta za droga...
jesli masz jedno zycie i interesuje Cie jego przezywanie z jajem to rozwaz poczatek i koniec listy. Jesli masz ich wiecej to mozesz kupic cos nudniejszego - kiedy indziej bedziesz spijal soki :564:
Ja bym kupil cos co daje satysfakcje z pracy. Ze wiesz ze ta praca cos daje i potem bym sobie jeszcze dal 'pomogl' za te wszystkie cenne informacje
auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
Wysłany: Śro 22 Lis, 2006 Re: Jakie auto sluzbowe
Bad-i napisał/a:
A wiec macie taka sytuacje:
- trzeba kupic dla siebie auto sluzbowe do 100.000 PLN
- do wyboru mamy 4 producentow: Renault, VW, Opel, Skoda
- nie moze byc to samochod sportowy (Clio Sport itd...)
- benzyna lub diesel bez znaczenia
- w miare auto reprezentacyjne (czyli pewnie klasa: Laguna, Superb, Passat)
Prosze o rade co byscie polecali, dlaczego, w jakiej wersji??
Z gory dzieki za pomoc.
Ja proponuje LAGUNE
Atak serio to mysle ze po dobrej znajomosci moge Ci na Lage dac 18% rabatu, wiec nawet z Laguna GT bys sie zmiescil w 96 tys.
Oczywiscie tylko jakbys chcial.
.... i kazdy chwali co swoje
Ps. Produkujac samochod pod Ciebie trwa to 37 dni
Pzdr
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 22 Lis, 2006
Jimek - no to masz pomogl za wywolanie usmiechu na mojej twarzy.
Wszystko to co piszecie jest piekne i rozowe. Niestety pewnie sami wiecie jak wyglada kupowanie samochodu sluzbowego:
1. Jezeli firma mowi ze idz i znajdz oferty to juz jest to SUPER FIRMA
2. Dodatkowo jezeli daje ci 100 K to juz jest to MEGA SUPER FIRMA
3. Moja firma to firma Niemiecka i zaden Japoniec pewnie w gre nie wejdzie
4. Tak jka w wiekszosci firm jezeli mamy juz 3 takie (VW) to lepiej dalej w to isc
5. Poza tym i chyba to jest najwazniejsze - szef musi podpisac moj wniosek ktory nie bedzie mowil; "Panie Prezesie przedstawiam oferty na auta sluzbowe typu szybki i ladny wymiatacz na dupy. W wolnym czasie od dupczenia bede odwiedzal klientow i przysiegam nie deptac do konca aby nie zwiekszyc kosztow z paleniem paliwa. Aha, prosze nie brac pod uwage komentarzy innych pracownikow ktorzy jezdza VW Caddy lub tez Renault Megane 1.9 TDI (cale 75 KM) - oni po prostu są zawistni )
Takze popieram wasze propozycje ale taka opcja moze dzialac tylko wtedy kiedy mamy podpisana klauzule w kontrakcie odnosnie samochodu sluzbowego. W kazdym innym przypadku najczesciej musimy jezdzic tym co dostaniemy (i oby to nie byl Ford Focus lub Opel Astra).
Dzisiaj po pracy jade do Opla i Skody. Jutro zdam relacje co zaoferowali.
FreeMan - jezeli jednak moj Boss powie ze Passat to za duzy luksus i zebym kupil jednak dalej Lagune to zglosze sie do Ciebie po jakis wypas co??
to jeszcze jedno pytanie do FreeMana - jezeli wybiore Lagune 2.0 T 170 KM w tej wersji Dynamique (czy jakos tak) - ona kosztuje 99.000 to czy mozemy tez zrobic - 18% = 81.180 PLN??
JIMEK napisał/a:
bad-i wybierz sie do krzyska. daleko nie masz
niestety moje drogi sie rozeszly i juz mam daleko - oki przedstawie oferty i w razie czego dam znac FreeManowi - chociaz szczerze mowiac to kurcze juz mi sie Laguna przejadla
wybieranie samochodu ciag dalszy
OPEL VECTRA
Ople vectry sa juz glownie z silnikiem diesla i tylko i wylacznie 1.9 (nie ma juz 2.0 czy 2.2)
Na wybarny model trzeba czekac jakies 6 tygodni. Natomiast byla na wystawie 1.9 CTDI 150 KM - 5 drzwiowa pelen wygar. Niestety nie rozumiem ich polityki cenowej, Cena na samochodzie 95.000 juz po 6000 rabacie, jezeli place gotowka to 86.000 a jezeli do leasingu to 82.000. Nie bardzo wiem dlaczego oni tak licza bo w VW i Skodzie mowia auto 85.000 i od tego tez sie bierze leasing.
SKODA SUPERB i OCTAVIA
zadnego samochodu na stanie, czas oczekiwania 6 tygodni. Skoda Superb 1.8 T 150 KM z pelnym wyposazeniem (nawet xenonami) to jakies 88.000 pln.
Takze mam juz wszystkie oferty, jutro ide do bossa i zobacze co powie. Szczerze mowiac jezeli chodzi o design podoba mi sie Passat ale najlepszy silnik ma Opel.
Laguna?? nie to zebym nie lubil Renault ale laguna to kompletna poorazka-wystarczy wziac do reki ostatni Auto-Swiat, wszystko opisane
Opel ma dobry silnik? nie wiem jak te nowe CDTI ale poprzednie maja takie dopuszczalne zuzycie oleju ze glowa boli
Pasek spoko fura ale za VW troche sie przeplaca
moj wybor padlby na Mondeo i zdaje sobie sprawe ze zaraz zostane zaatakowany ze Ford gowno wort i takie tam ale Mondek wygrywal do niedawna wszystkie testy w swojej klasie, ma najlepsze zawieszenie w klasie(co nie podlega watpliwosci),fakt ze za niedlugo wyjdzie nowy model ale to napewno dobrze wplynie na cene