Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie auto sluzbowe
Autor Wiadomość

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

Wysłany: Śro 22 Lis, 2006   

Niemy napisał/a:
Laguna?? nie to zebym nie lubil Renault ale laguna to kompletna poorazka-wystarczy wziac do reki ostatni Auto-Swiat, wszystko opisane

Opel ma dobry silnik? nie wiem jak te nowe CDTI ale poprzednie maja takie dopuszczalne zuzycie oleju ze glowa boli

Pasek spoko fura ale za VW troche sie przeplaca

moj wybor padlby na Mondeo i zdaje sobie sprawe ze zaraz zostane zaatakowany ze Ford gowno wort i takie tam ale Mondek wygrywal do niedawna wszystkie testy w swojej klasie, ma najlepsze zawieszenie w klasie(co nie podlega watpliwosci),fakt ze za niedlugo wyjdzie nowy model ale to napewno dobrze wplynie na cene

nie zebym sie unosil, ale tak mnie drażni jak ktos takie opinie wydaje.......
Bez urazy, ale AUTO Świat to gazeta niemiecka.... i o kazdym renault pisza fatalnie.
Poczytaj sobie testy z ostanich 2 lat niezaleznych agencji. np. ADAC

http://www.autocentrum.pl...sa_srednia.html

...wtedy bedziesz wiedzial co sie psuje a co nie.
Ps.i jeszcze jedna rada - mniej ufaj temu co czytasz w gazetach.

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

FreeMan napisał/a:
Niemy napisał/a:
Laguna?? nie to zebym nie lubil Renault ale laguna to kompletna poorazka-wystarczy wziac do reki ostatni Auto-Swiat, wszystko opisane

Opel ma dobry silnik? nie wiem jak te nowe CDTI ale poprzednie maja takie dopuszczalne zuzycie oleju ze glowa boli

Pasek spoko fura ale za VW troche sie przeplaca

moj wybor padlby na Mondeo i zdaje sobie sprawe ze zaraz zostane zaatakowany ze Ford gowno wort i takie tam ale Mondek wygrywal do niedawna wszystkie testy w swojej klasie, ma najlepsze zawieszenie w klasie(co nie podlega watpliwosci),fakt ze za niedlugo wyjdzie nowy model ale to napewno dobrze wplynie na cene

nie zebym sie unosil, ale tak mnie drażni jak ktos takie opinie wydaje.......
Bez urazy, ale AUTO Świat to gazeta niemiecka.... i o kazdym renault pisza fatalnie.
Poczytaj sobie testy z ostanich 2 lat niezaleznych agencji. np. ADAC

http://www.autocentrum.pl...sa_srednia.html

...wtedy bedziesz wiedzial co sie psuje a co nie.
Ps.i jeszcze jedna rada - mniej ufaj temu co czytasz w gazetach.

tak, masz racje ze sa stronniczy w stosunku do francuskich fur, ale nie sa to tylko informacje zaczytane w gazetach (a nie wszystkie czasopisma sa niemieckie), ale takze opinie zaslyszane od uzytkownikow, ze wszystkich znajomych co jezdza lagunami tylko jedna osoba stwierdzila ze faktycznie psuje sie ale bardzo lubi to auto a reszta ze nigdy w zyciu nie kupi wiecej Laguny i nikomu nie poleci
ja rozumie ze bronisz Renault ale nawet w tabeli do ktorej link podales wyzej widac ze Laguna cierpi na duuza ilosc usterek
no offense, bardzo lubie Renault, Clio Sporta bralbym z otwartymi rekami, ale Laguny nigdy!

oczywiscie jest to jedynie moje zdanie i na nikim wplywu nim nie wywieram

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

ale tu nie mowimy o 2 lub 3 letniej lagunie tylko o nowej.... a to zasadnicza roznica, co bardzo dobrze widac na tabeli ADAC'a.

NIEMY - Ja jakbym mial wybiareac auto dla siebie to Sporta kupil bym bez sekundy wachania jeszcze raz. :)

oczywiscie w jakis sposob utożsamiam sie z firma , ale bez przesady staram byc w miare obiektywny , choc w mojej sytuacji jest to bardzo trudne.
Na swoje usprawiedliwienie moge powiedziec ze mam juz 3 renault z ktorych jedno przejechalo ponad 200tys, bez wiekszych problemow i awarii drugie 180tys i do tej pory jezdzi nim moja Żona.... a trzecie uzytkuje ja, a nie mam lekkiej nogi. A nastepny samochod mojej Żony (ktorego wlasnie szukam) to tez bedzie renault.

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

Badi sam napisał, 40 kafli na rok w serweis :D wiec tu jest info z pierwszej reki.
hmmm, ja to bym poszedł w superba, duzy, wygodny , albo w tą najmocniejszą lage, ale tylko pod wzgledem silnika, opel odpada w przedbiegach !!

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

FreeMan napisał/a:
Na swoje usprawiedliwienie moge powiedziec ze mam juz 3 renault z ktorych jedno przejechalo ponad 200tys, bez wiekszych problemow i awarii drugie 180tys i do tej pory jezdzi nim moja Żona.... a trzecie uzytkuje ja, a nie mam lekkiej nogi. A nastepny samochod mojej Żony (ktorego wlasnie szukam) to tez bedzie renault.

widzisz...i dalej mnie nie rozumiesz, ja nie mam NIC do renault, jak juz pisalem lubie ta firme, ale nie kupilbym nigdy Laguny.dlaczego? przez opinia jaka posiada i mozna ja uslyszec wszedzie.Jest to normalna kolej rzeczy ze te opinie dotarly tez do centrali Renault i jak widac w tabeli udoskonalaja to auto, ale beda potrzebowali troche czasu zeby spowrotem zjednac sobie klientow do Laguny.Polecam tez przejzec sobie opinie samych uzytkownikow, co jest bardzo dobrym odnosnikiem

http://moto.wp.pl/kat,336,opinie_marki.html

JIMEK
[Usunięty]

Bad-i napisał/a:
Na wybarny model trzeba czekac jakies 6 tygodni
badi przez wizyty tu na forum nabral juz maniry mowienia geja. a Baaaże! ty byku ty! jestes wybarny!

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km

tutaj niestety troche musze podtrzymac zdanie kolegow. I jest to bardzo szczera wypowiedz tym bardziej ze ja nigdy za nic nie placilem bo wszystko szlo na firme. W lagunie wymienilem prawie wszystko (przebieg teraz to 120.000 km), co wiecej w lagunie 3.0 V6 tez firmowej koszty napraw sa jeszcze wieksze a ma polowe tego przejechane.

Odbiegajac od tematu, dziwi mnie ze Vecta 150 KM w dieslu i 320 NM przyspiesza wolniej od ciezszego passata 150 KM w benzynie i 200 NM.

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

jak to powiedzial nasz wspanialy ( z tej strony bardzo serdecznie chcialbym pozdrowic Jarka) premier - " ja nikogo nie bede przekonywal ze czarne jest czarne a biale jest biale, przepraszam oczywiscie mi chodzilo o to ze biale jest czarne , a czarne jest biale"

BAD-i ,ja sie zgadzam z opinia o awaryjnoscia Lagun. Niestety Renault wypuscilo w 2001 r totalnie niedopracowany model czy spapralo sobie opinie na ladnych pare lat... teraz zaczynaja droge odbudowy reputacji.

Wybierzesz co bedziesz chcial, ja tylko zaproponowalem co moge zalatwic.

Ps.a 3.0 V6 to jak by mi do niej jeszcze doplacali to bym jej nie kupil...

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Znam 4 osoby które miały lagune, i przez ten model już nigdy nie kupią auta Renault!
Ja niestety po ich doswiadczeniach tez bym nie kupił laguny! Ja bym na twoim miejscu wybrał jakąs Skode, złodzieje sie tak często za nimi nie rozglądaja i ludzie nie będą zazdrościli bo to skoda :P

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

Wysłany: Czw 23 Lis, 2006   

no i dzisiaj dzien prawdy, zobaczymy co powie szef

FreeMan - jezeli nadal bedzie kazal isc w Renault to jestes pierwsza osoba ktora sie o tym dowie ;) (dzieki za zalączniki)

no i dzisiaj szefa nie bedzie :( - w takim razie decyzja zostaje przesunieta

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

To masz więcej czasu zeby załatwić cos innego niż laguna ;)

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

strick napisał/a:
To masz więcej czasu zeby załatwić cos innego niż laguna ;)

mam 4 oferty i wiecej juz nie bedzie, kwestia tylko co on zaakceptuje

uprzedzajac kolejne pytenia są to:

1. VW PASSAT 2.0 FSI 150 KM
2. RENAULT LAGUNA 2.0T 170 KM
3. OPEL VECTRA 1.9 TDI 150 KM
4. SKODA SUPERB 1.8 T 150 KM

Jezeli chodzi o wyposazenie to tylko Laguna chyba najbogatsza bo ma xenony (vectra i Superb tez) ale dodatkowo alcantara i skora itd....

Nadal nie moge pojac jak samochod lzejszy o wiekszej mocy i momencie (Vectra) moze byc wolniejszy od cięższego z mniejsza moca i gorszym momentem (Passat)??

Odpowiedz do tematu